Mai haszon

Csak elmentünk szétnézni ebbe a borboltba. Bőven megérte, egyrészt jól elbeszélgettünk a tulajjal (velem egykorú, bormániákus fazonnak tűnt), másfelől hoztam egy jó adag kimért Takler vöröset és Somlói Juhfarkot (Tornai).
Aztán itthon akadtam meg egy kicsit. A kannákból ezeket nyilván szét kell borítgatni, de darabban sem hagyhatom, mert akkor oxidálódik. Mivel csupa másfél literes ásványvizes palackom van, így gyakorlatilag mindegyik borból maradt ki fél-fél liter. Egyszer fél liternél nem lenne probléma, de itt többről volt szó. Nekiálltam feltúrni a lakást, hogy van-e valahol félliteres palackunk. És aki keres, talál: a kamra eldugott sarkában akadt bele a kezem valami ásványvíz féleségbe. Biztos valamelyik túrázásból maradt – gondoltam, majd gyorsan kiborítottam. Az egyik maradék már helyére került. Folytattam a keresést és találtam egy ugyanilyen üveggel a konyhaszekrényben is, ráadásul ez már bontott volt. Remek. Éppen borítottam volna ki ezt is, amikor Nej belépett a konyhába és artikulálatlan hangon felsikított.
– Izé… – néztem rá.
– Ki ne borítsd, te szerencsétlen!
– Miért? Sima ásványvíz.
– NEM! Ez egy jódkoncentrátum, sokezer forintért vettem.
– Ezt? – néztem rá – Nem mondod komolyan.
– DE!
– Hát, márpedig az előbb borítottam ki ebből egy üveggel.
Újabb halálos sikoly.
– Most csak hülyéskedsz, ugye? – nyögte ki a sikítás után.
– Egyáltalán nem. Volt egy üveggel a spájzban is, ugye?
– A kurvaélet – szakadt össze, mert rájött, hogy nem viccelek – direkt eldugtam, hogy ne találd meg.
– Hülyeség volt. Mindig mindent megtalálok.
– Dehát erről beszéltem neked. Mondtam, hogy vettem.
– Életemben nem hallottam még róla. Vagy csak nem jegyeztem meg – fűztem hozzá engedékenyen.
– Most akkor mit csináljak? – nézett maga elé deprimáltan.
Arra gondoltam, hogy felajánlom, kiborítom a szifonból, ami esetleg ottragadt – de aztán nem szóltam semmit. Még azt hinné, szivatni akarom.

2 Comments

  1. Van az az elvem, hogy bármely floppy, bármikor formázható és aktuális célra használható, mivel floppy nem tartunk nem reprodukálható, értékes adatot.
    Ugyanez igaz itt is. Egy bontatlan félliteres üvegre vagy legyen ráírva, hogy mi van benne, vagy legyen törkölypálinka szaga, vagy ki lehet borítani :)))

  2. Remélem, a nejem is olvassa. :-P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *