A kézírat 2001-2002 között készült. Meglehetősen kalandos úton találtam kiadót – végül a könyv 2004-ben jelent meg. Most 2008-ot írunk – és ez az érték évről évre nőni fog. Bár az írások nagy része még mindig tetszik, de az eltelt évek azért meglátszanak rajtuk. Arról nem is beszélve, hogy idióta angol kifejezések tucatjával bukkanak fel a környezetemben ma is, alig győzök jegyzetelni. Mind arra várnak, hogy valaki kipreparálja őket.

Szerencsés találkozás volt, amikor egymásra leltünk a WordPress-szel. Nemcsak a blogomnak adott kényelmes formát, hanem megteremtette a lehetőségét, hogy írásszenvedélyem (blog) egy platformon jelenjen meg a vadászszenvedélyemmel (szleng).
Most pont ezt olvasod.
Kicsit átdolgoztam a régi írásokat, egy részüket kidobtam és feltett szándékom, hogy lesznek újak, nem is kevesen.

Van egy hatalmas elmaradásom. A papíralapú kiadásból feledékenység következtében kimaradtak a köszönetnyilvánítások.

  • Először is köszönöm Danó Áginak a kitartó buzdítást. Ha nem tartja bennem a lelket abban a vacak 2002-es évben, akkor a kézíratpapírok már régen firkálópapírként végezték volna. (Izé, tulajdonképpen most is úgy végezték – a kiadó cédén kérte az anyagot.)
  • Köszönettel tartozom még Fóti Marcellnek is. Eredeti terveink szerint Marci írta volna a könyv nagy részét, én pedig rajzolgattam volna mellé. Hosszú kavarások után alakult úgy, hogy Marci témája torzó maradt és könyv formában csak az én részem jelent meg. De ha akkor nem állunk neki ötletelni, akkor ez az anyag meg sem születik.
  • Végül köszönöm a családnak, hogy amikor a Velencei-tó partján, éppen fogsor nélkül, egy kempingszékben ülve, a kempingasztalon festegettem az illusztrációkat – nem néztek nagyon hülyének.

Ne lepődj meg, hogy az egyes oldalakon nincs navigáció. Eredetileg az írások közötti mozgás máshogyan volt megoldva, a jelenlegi egyfajta kényszermegoldás. De már nem fogok változtatni rajta.
Ellenben ha a teljes szöveget egyben szeretnéd letölteni, akkor kattanj át a szövegletöltős oldalra, onnan megteheted.

Ja, és még valami.
Van itt bal oldalt alul egy metálszürke ikon, mögötte link. Nem csak azért tettem ki, mert jól megy az oldal színvilágához – sokkal inkább azért, hogy tisztázzam, mi is a jogi helyzet mind a rajzokkal, mind a szövegekkel. Nyugodtan felhasználhatod mindkettőt – de pénzt nem csinálhatsz belőle. Miért pont neked engedném, amikor nekem sem sikerült?

Ha felhasználtad valamely részét valahol, légyszives tegyél egy utalást, akár írás, akár link formájában az eredetére. (Praktikusan erre az oldalra.)

Akkor lássuk végre a cikkeket.