Még mindig negatív

Egymás után jönnek a telezsúfolt napok. Ma délelőtt például el kellett mennem a könyvelőhöz (igen, ez az idióta társasági szerződéses szopatás), de nagyon kevés időm volt rá, ezért gondoltam, bringával megyek. (Gyorsabb, mint a BKV.) Beöltöztem, nyitnám a kerékpártárolót… hoppá. A lakatot tartó gyűrű kettévágva. Rosszat sejtve nyitottam ki a vasajtót, és jól sejtettem: egy kerékpár sem volt odabent.
Azaz a tolvaj besétált az udvarra, kabátja alatt az erővágóval, Nem foglalkozott azzal, hogy két méterre van a lakás bejárati ajtajától és gyakorlatilag egy forgalmas úttól, mindez már a sorháztömb védett, belső oldalán, elvágta a vasat, kiadta a társának a kerékpárokat és leléceltek.

From MiVanVelem

Figyelembe véve az utolsó négy hónap történéseit, annyira, de annyira jó lenne, ha csak egy hangyafasznyi apró jó dolog is történne velem. Akármi. Bármi.

19 Comments

 1. Hallottál a tolvajkergetőkről? Tök jó kezdemènyezèsük van. Ilyen vázba szerelhető gps követővel kapkodják el a biciklitolvajokat. Lehet is venni ilyen nyomkövetőt tőlük. Sms-ben jelez ha megmozdítják a bicót meg lehet követni online merre jár.

 2. Mint paranoid motoros, fogadd teljes egyutterzesemet. Tetu egy erzes ilyenre ebredni (eddig megusztam, de minden lancolasnal idegeskedem).

 3. Döbbenet. Mit vétettél te az univerzumnak? Ennyi tartozásod nem lehet… :( Sajnálom. És drukkolok, hogy most már tényleg forduljon meg.

 4. @dobisan:
  “Ha ellopják, SMS-ben csendes riasztást küld, és a Google Maps térképén kirajzolja a tolvaj útvonalát. Nincs más dolgod, mint utánamenni a rendőrökkel, és visszavenni.”
  http://www.tolvajkergetok.hu/minishop.php

  Na, ez az, amiben nem hiszek. Szvsz nem véletlenül. (Meg egyébként is, Tomcat.)
  http://kerekpar.mandiner.hu/cikk/20121222_tolvajkergetok_nehany_napra_elhallgattunk

 5. Az egészben az a legbosszantóbb, hogy ugyanaz a minta, mint a pénztárcánál. A két ellopott bringa saccra 20-25e forintot érhet együtt. (13 éves, gyártási hibás Csepel outi és egy 7 éves basic Neuzer monti. Az enyémen rajta lévő Abyss U-lakat többet ér, persze a kulcs nálam van, így a tolvajnak értéktelen.) Ha most ezeket pótolni akarom (http://www.testbike.hu/velemeny/orszaguti/btwin-triban-3), emellett megerősíteni az objektum védelmét, az saccra 260e forint.

 6. Lakasban tarolas nem johet szoba, fellogatva valahol? Ezen kivul meg a betonba rogzitett horgony + u-lakat jut eszembe (elony, hogy a lakatot viheted magaddal), illetve vannak allvany/keret jellegu verziok is, amik a vazat rogzitik. En mondjuk 50ezernel tobbet nem mernek tenni a bringaba, ha kinn kellene tarolnom (es nincs ilyen allvany, ami fogja a vazat es mindket kereket is).

  A kergetos sztori is gaz, de a leggazabb az, hogy az embernek konkretan mindent le kell szogelni, amit nem a kozvetlen lakotereben tart…

 7. ha kinn kellene tarolnom
  Kérdés, mit értesz ‘kinn’ alatt. Ez egy téglaépület, szögvasból készült ajtóval, közvetlenül az előkertben, tehát nem valahol hátul eldugva az udvarban.

 8. Kedves JoeP!

  Számtalan megoldás lehetséges, attól függôen, hogy mennyit akarsz a védelemre áldozni.
  Lehet pl eldugott fénysorompóval védeni az objektumot, vagy lehet kívül, vagy belül elhelyezett mozgásérzékelôs rendszerrel, ami világíthat is meg hangjelzést is adhat vagy pl jelzehet benn a lakásban, ahol éppen tartózkodsz.

  Szerintem érdemes pár biztonságtechnikával foglalkozó boltot felkeresni, megnézni a választékot, ha nem vagy barkácsolgató típus, aki magának bütyköli össze a dolgokat.

  Ha rabolót akarsz fogni, akkor meg egy jó mély, min 3 m gödröt kell ásni a tárolón belül, amibe egy kis vezérlés segítségével leküldöd a hivatlan látogatókat, s egyben ott is tartod ôket, amíg meg nem jön a rendôrség…-)

  Manapság kezdenek nagyon elszaporodni a vagyon elleni cselekmények, mivel szerencsétlen emberek éheznek és fáznak…

  Hozzám az istennek sem akarnak betörni, pedig én vagyok az egyetlen az utcában, akinek nincs kerítése sem!?

 9. @joep#8 csak finoman jeleznem, hogy nem biztos, hogy komolyabban fognak venni attol, ha a blog irojanak a nevevel probalsz kommentelni.

  Illetve, hogy a blogbejegyzes tartalmazza a valaszt is. Ha arra nincs koltseg, illetve problemat jelent, hogy a most ellopott kerekparokat potoljak, akkor nem biztos, hogy van parszazezer a sifonyerban biztonsagtechnikara. Marpedig az alatt komoly rendszert venni nem lehet. Es hiaba eri meg a penzet az ilyen cucc, ha NINCS ra penz.

  Meg, hogy a vegzetes paranoia, es a nemtorodom felelotlenseg kozott nagyon sok szint van.

 10. @JoeP#7 azert en megfontolnam a bringak benti rogziteset is. Minel tovabb kell kuzdeniuk az elvitelevel, annal nagyobb az eselye annak, hogy valaki eszreveszi a mocorgast a kertben. Nyilvan nem olyankor, amikor senki nincs otthon, de hat mindenre nincs jo vedelem.

  Illetve valami komolyabb zarat kellene applikalni az ajtora. Sajnos a lakat ma mar tenyleg nem sok mindentol ved meg.

 11. @hrongyörgy#9: Ne bántsd, én az emailcíméből látom, hogy tényleg JoeP. :) Félrevezetni meg nem akart senkit, akkor nem így kezdte volna az írását, ahogy.
  A biztonságtechnikával kapcsolatban sem azért nem válaszoltam, mert megsértődtem volna akármire is. Egyszerűen csak publikus helyen nem akarok írni arról, hogy most milyen biztonságtechnikai rendszereink vannak és hogyan tervezem ezeket bővíteni.

 12. @hrongyorgy#10: Ez is megfontolás tárgya. (Egyébként jelenleg nem a lakat volt a gyenge láncszem, a gyűrűt vágták el.)

 13. Hali!

  Sajnálom, hogy ilyen történt.
  Biztonságtechnikai tanácsadóként, tudnék neked segíteni.
  Ha gondolod emailben. Egyeztessünk.

  Proxy5

 14. @JoeP: akkor megkovetem, de elegge agresszivnek ereztem – most is annak erzem – a kommentjet. Szerintem nem illendo dolog valakit a sajat blogjan igy kezelni, mi itt csak vendegek vagyunk.

  Illetve a felreertesre: nekem sajnos volt mar olyan kommentelom egy oldalamon, aki az en nevemben irkalt kommentet (ugyanilyen szabadszoveges volt az adatbekero, mint ez), a masodik eset utan repult, de sajnos csak e-mail cimre meg IP-re tudtam kiszurni, igy megjelent megint.

 15. “Meg egyébként is, Tomcat.”

  Ismered ugye azt a kinai mondast, hogy azok, akik szerint nem lehet megcsinalni, alljanak kicsit hatrabb es ne szoljanak kozbe, hogy ne zavarjak azt, aki csinalja? :)

  Attol meg, hogy te nem kedveled ot, ez egy igen hasznos projekt. Lathatolag a rendorok sem kedvelik oket, mert ravilagitanak arra, hogy mennyire nem mukodik a rendorseg ma ugy Magyarorszagon, ahogy kellene.

  A biciklik es a bosszusag miatt sajnallak. :(

 16. Kedves hrongyorgy!

  Nem állt szándékomban egyáltalán aggresszívnek hatni, inkább viccesre akartam fogni a dolgot.

  A joep név mos éppen 20 éve a becenevem, mivel 20 éve kezdtem az USA – ban dolgozni, 1993 – ban, nocsak nocsak éppen mint informatikus, mint a másik JoeP, s maradtam is odakinn egészen 1999 végéig.
  Idehaza is használom a joep nevet vagy 8 – 10 éve.

  Szóval sokkal több közös vonás van bennünk, joep – ben és JoeP – ben mint gondolná, sôt, mivel egy – két évvel még idôsebb is vagyok, hívhatnám talán JoeP öcsinek is!?

  Nem is olyan régen én is megfordultam ott, ahol ô is dolgozott, mivel a Synergonnál is dolgoztam 2 évig, mint vezetô tanácsadó, 2000 tôl.

  De ma már a Microsoft – ról és annak csaknem összes piaci termékérôl rettenetesen rossz a véleményem. Az MS – nek már régen meg kellett volna szünni létezni, mert a haladás gátja és nem a képviselôje…s már nagyon hosszú ideje így gondolom, annak ellenére, hogy nagyon jól megéltem belôle odakinn Princetonban. (New Jersey)

  JoeP! Imádom a HUMORODAT!!!

  Nem vagyok mindennnapos látogató, de havonta egy – két alkalommal bekukkantok, kiváncsi vagyok, mi van Veled, hogyan telnek napjaid kishazánkban.

 17. @joep#16 megkovetlek tevedesemert. Mentsegemre szolgaljon, hogy amit irtal ketfelekepp is lehet ertelmezni. Mivel en olyan kozossegben vagyok elsosorban aktiv, ahol rengeteg a troll, igy talan ertheto, miert a negativ ertelmezeset vettem szavaidnak.

 18. Szia Józsi! én a héten lettem bringatulaj, az esetedből tanulva rendeltem is hozzá egy U lakatot, a garázs falába meg befúrok valami rohadt erős menetes szemet! Riasztó meg van! Amúgy az Üllői úti bringaboltban ott az iparvasútnál egész jó országúti kerók vannak, bár én kiindulva a jóféle magyar utakból inkább cross trekkinget vettem!

 19. @Marzio: U lakat már van, a falba rögzített vasrúd egyelőre még csak fejben van meg, de ha lesz időm, megcsináltatom. A Mekka bringaboltot ismerem, ott lakunk nem messze tőle. :) Amikor választottam, a végső két bringa közül az egyik náluk volt, de aztán végül csak decathlonos gép lett a befutó.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *