Egy kicsivel több rend a hatalmas káoszban

Ez lehetne a mai nap mottója, ha éppen mottózhatnékom lenne.
Délelőtt áttúrtam a kincstárat: csavarból találtam ugyan 12 majdnem megfelelőt – de a ‘majdnem’ jelen esetben kizáró tényező volt. Derékszögű vasból már csak nyolc volt, betonfúrófejből meg a legkisebb is hatos volt – azaz hosszas kinlódással sem tudtam volna csak nyolc ponton rögzíteni a faház alját, a tizenkettő helyett – és még ezzel sem lettem volna kisegítve, mert ha, teszem azt, ma estig össze is rakom, lekezelni már csak 1 hónap múlva tudnám. Addig meg szarrá ázik.
Így véres fejjel visszavonulót fújtam: nájlonnal jól betekertem a kupacokat, és a faház összerakását júliusra halasztottam. Nem nagy örömmel. Sőt, mondhatni egész nap gyilkos hangulatban voltam. Olyan kevés kellett volna… egy vasárnap reggel nyitva tartó barkácsbolt, ahol meg tudtam volna venni a párszáz forintnyi cuccot.
Így viszont megpróbáltam lakhatóvá tenni a lakást. Sikerült rendet vágni a dolgozószobánkban, melyet már teljesen elöntöttek a kezelhetetlen bizbaszok. Biztos ismeritek, minden lakásban van ilyen: egy csomó olyan vacak, melyeket se kidobni, se elrakni nem lehet: fogsorokról készített gipszminták, féltucatnyi mobiltöltő, régi fotónegatívok… meg ilyesmi. Három ládát töltöttek meg, meg vagy hat reklámszatyrot. Szétvágtam közöttük.
A másik sikerélmény a nappali elektronizálása volt. Einstandoltam a nagylánytól a dvd lejátszót, feltúrtam a vezetékesdobozomat – és összekötözgettem mindent, amit a nappaliban találtam. Végül teszt – és ez volt a nap legnagyobb élménye. Belöktem a ‘Rocky Horror Picture Show’-t (nagyon-nagy kedvenc) és a hifi erősítőjén keresztül, a nagy tévén… fantasztikus élmény volt.

4 Comments

  1. Velkam tu falu és családi ház.

    Nejedet még most fogd meg, mert később lesz a fessük le az ereszt, kéne egy virágágyás, ácsolj gyorsan egy hintaágyat, hegessz szúnyoghálót, de jó lenne ide egy orgonasövény stb., sosem fogsz megállni.

  2. Az a baj, hogy nem a nejemet kell megfognom, hanem magamat. Sokkal nehezebb.

  3. …mer’ majd megtanulod, hogy ha barkácsáruházba mégy nem csak azt és annyit veszel ami éppen kell, hanem olyasmit is ami kellhet később :) Mint például, mindenféle méretű csavarok és tiplik, dübelek. Ami mégis hiányzik, azt összehegeszted abból amit a ház körül találsz :P

  4. Ez nagyjából így is van. Mint írtam, találtam otthon nyolc derékszögű vasat és 12 csavart tiplivel – de ez éppen kevés volt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *