Vagy-e jó?

Közben, már így, elalvás előtt, bevillant: lehet úgy gondolod, azért rugózok annyit ezen az ügyön, mert jól esik felemlegetnem, mennyire feldícsért egy nagy nevű cég.
Pedig pont ellenkezőleg. Azért foglalkozom ennyit a témával, mert információkkal felturbózott korunkban pont ez az egyik legnagyobb csapda.
Ha valaki szid téged, akkor az egy korrekt dolog. Tudod, mely oldalakon álltok, tudod, mire számíthatsz – tudod kezelni a szituációt. De mi van, ha valaki dícsér?
Oké, nem zárható ki, hogy tényleg azért dícsér, mert komolyan gondolja, hogy te egy félisten vagy. De őszintén, mutattál te valaha magadból annyit, hogy az illető elájuljon a nagyságodtól? Amennyiben erre a kérdésre nem határozott és dörgő IGEN a válasz, akkor szólaljon csak bátran meg benned a vészriadó kürtje: itt valaki a hiúságodat kihasználva próbál magának valami sunyi kis bizniszt összehozni.
Ugye képes vagy felülemelkedni és objektíven, külső szempontból, megítélni, hogy vagy-e annyira jó, mint amennyire egy ismeretlen fickó feldícsér? Ha egy picit is kételkedsz benne, akkor hajtsd el az illetőt bátran a halál faszára.

4 Comments

  1. hihetetlen, h mennyit tudsz agyalni egy teljesen jelentektelen spamen :DD. sztem az uj agyon rugozz tovabb :D

  2. Nem, nem igazán csak erről a spamről van szó. Az utóbbi időben tendenciaként érzem, hogy rengeteg helyen túlértékelnek… és ezt próbálom letisztázni magamban. Úgy vélem, a gondolat pontos megfogalmazása – mely a blog esetén követelmény ;-) – nem csak nekem segíthet a továbbiakban.

  3. Izé, én voltam, csak a böngészőm meghülyült.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *