Automatizmusok

Lassan azért berendezkedünk. Ez meglátszik azon is, hogy új automatizmusok alakulnak ki.

 • Zöld hűtőmágnes a mosogatógépen
  Megelőzendő azt, hogy a mosatlanok a pulton meg a mosogatóban gyűljenek. Most aki kiszedi a tiszta cuccot a gépből, kiteszi rá a zöld hűtőmágnest. Ebből mindenki tudja, hogy bele lehet pakolni az aktuális mosatlant.

  Nagyítás

 • Közös zoknipározás
  Őrült nagy zoknikavalkádban élünk. Az hagyján, hogy mindig elveszik a kedvenc zoknink párja, de egyébként is, teljesen váratlan helyen bukkanunk zoknitelepekre. Most arra álltunk át, hogy Nej, amikor kiszedi a műanyag kosárba a fehérneműt a mosógépből, elkiáltja magát, hogy “Zokni!!”. Ekkor mindenki körbeüli a nagy asztalt, kiválogatjuk, majd magunk mellé tesszük a saját dolgainkat – és addig nem állunk fel, amíg van középen facér zokni/gatya.

  Nagyítás

 • Transport Agent
  Nem árulok el nagy titkot, dolgaink 60-70%-a még nem találta meg a végső helyét. Viszont állandóan pakolásszuk őket. Nagyon nagy segítség ebben a padlás, ahová mindig félre tudjuk rakni az éppen semleges dolgokat. Csakhogy ez munka, méghozzá erőforrásigényes. Barna, aki folyamatosan küzd családon belül a kettes pozícióért, itt meg is kapta. Jelenleg úgy néz ki a felállás, hogy amiket szeretnénk a padlásra juttatni, azokat az emeleti közlekedőben pakoljuk le, egy megadott helyre. A Transport Agent, azaz Barna, rendszeresen megvizsgálja ezt a közlekedőt, és viszi föl, amiket itt talál. Igaz, a rendszer még nem teljesen automatikus, a System Attendant felől még ki kell adni a “Padlásra, hallod?” parancsot… de azért az elv működik.

  Nagyítás

9 Comments

 1. Nekünk panelproliknak ugyan nem fussa mosogatógépre (a 3×1,5-es konyhába már sehogy sem fért be), viszont hallottam, hogy némelyek vízzel lemosható filccel írnak a mosogatógép ajtajára belülről. így látod, hogy koszos-e a tartalom.

 2. Azért a zöld hűtőmágnes elegánsabb, ismerd el.

 3. a 3×1,5-es konyhába már sehogy sem fért be
  Szerintem ez csak elszántság kérdése. A régi lakásban (konyha: 2,4*2,2) én is ezt mondtam, aztán Nej addig rágta a fülem, amíg egy kicsi nyolcszemélyest csak bepasszintottunk.
  http://www.flickr.com/photos/jpetrenyi/52924983/in/set-1147851/

 4. Ja, akinek ilyen szellős volt a konyhája…

 5. Nézd, a durván 5 négyzetméteres konyhában bent volt a mosogatógép, a mosogatópult, a hűtőgép, a tűzhely, a konyhapult, egy sarokülőgarnitúra, egy konyhaasztal és két szék. Oké, centire volt megtervezve minden, de ennyi simán befért. Nálatok mi minden van még ezenkívül, hogy nincs helyetek? A Kamazt pl. nem a konyhában szokták tartani. :)

 6. Nekünk a konyha az tele van szekrénnyel. Még a hűtő sem ott van. Na meg a nem négyzetes leosztás sem tesz jót, szerintem.

 7. 2es pozíció???

 8. Tudod, a vezetőülés mellett. :)

 9. Ezt a zoknipókert szabadalmaztatni lehetne. “Sorom van” “Bocs de nekem két páram van és ez üti a sort” :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.