RSS olvasó

Volt a héten ez az Inetpub sörözés – és amikor sok hasonló érdeklődésű ember gyűlik össze egy helyen, könnyen átlépésre kerül a kritikus tömeg. Ennek csak egyik következménye az, hogy összekeverednek az IT témák a pornográfiával… a másik az, hogy elejtett félmondatok válnak később fontos információkká.
Pekát győzködtük az RSS előnyeiről: én a kezdőknek tartogatott Sage használatát ajánlottam, Gömöri Zoli meg ennek alternatívájaként vetette fel az RSS Poppert. (A Sage Firefox-ba épül be, az RSS Popper pedig Outlook/Outlook Express levelezőkliensekbe.) Tegnap ki is próbáltam és nem tűnik rossznak. Nyilván nincs annyi funkciója, mint mondjuk az Omea Reader-nek, de nagy előny, hogy nem kell hozzá külön program. Az email nálam is kritikus, az Outlook gyakorlatilag mindig megy a gépemen – ergo ha nincs sok feed-em, akkor az óránként két bejegyzés olvasásához nincs értelme futtatni egy meglehetősen erőforrásigényes alkalmazást. (Kereséshez, gyors áttekintéshez, archiváláshoz továbbra is az Omeát fogom használni – de a munkahelyi gépemről pl. repül, mert állandóan kínlódik a proxyn keresztüli eléréssel.)

[Update]
Egy súlyos hibát már találtam. Igaz, ez nem a program hibája, hanem a működési elvé – mindenhol, ahol a feed-ből email formába kerülnek át a szövegek, előjön az, hogy ha egy bejegyzés utólag megváltozik, az már nem frissül le a kliensben.

2 Comments

  1. Mintha írtál volna korábban olyat, hogy a feed-eket csak naponta 2x futod át. Ezt hogy fogod megállni ha folyton jönnek a frissek email-eknek álcázva? :)

  2. Nem olyan vészes. A folderszerkezet miatt eleve nem jön fel semmi jelzés, ha új post érkezett. Ez régi bánatom volt az Omeában: egy örökkévalóság volt, amíg elindult, ha meg állandóan ment, akkor mindig jelezte jobb alul, hogy új post jött. Ez a hülye jel mágnesként vonzotta a figyelmemet, végül rendszerint nem bírtam ki és ránéztem. A lenyitogatás viszont van annyira kényelmetlen, hogy csak úgy blindre ne csinálgassam meg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading