Nincs királyi út

A metrón velem szemben egy reklámtábla. Valami alacsony nikotintartalmú cigarettát hirdetnek azzal, hogy ez az út a leszokás felé.

Hát, nem.

Az ember agyában van egy kapcsoló: azon múlik, hogy dohányos vagy, vagy sem. Nincs ‘kicsit dohányos’, mint ahogy ‘kicsit terhes’ sem. Ha le akarsz szokni, akkor ott bent ezt a kapcsolót kell határozottan átállítani.
Tesztelve.

6 Comments

 1. Tényleg? Nekem hol áll ez a kapcsolóm?

 2. Hát, az alapján, amikor még találkozgattunk, azt mondanám, hogy ‘nem dohányos’ állapotban.
  Az az ember, aki havonta egyszer elmegy berúgni, ott elszív pár cigit, egyébként pedig nem, az még nem dohányos – de már erősen billeg a kapcsolója. Én spec azért hagytam abba a bulikon is a pár szálas bagózást, mert észrevettem magamon, hogy azért várom az akciókat, hogy ott rágyújthassak – ez pedig már egy hajszálra volt attól, hogy átálljon a kapcsolóm.

 3. Ja, értem. Amikor azt mondod, hogy “Az ember agyában van egy kapcsoló” akkor ember alatt az életében már legalább 1x nikotinfüggésben volt vagy lévő embereket érted. Tiszta.

 4. Tulajdonképpen igen. Annyi kiegészítéssel, hogy ez a kapcsoló mindenkiben ott van (az ember az ember) – csak aki még nem volt függő, az nem tud róla.

 5. Nem tudsz egy jo szerelot, aki megjavitana az en kapcsolomat, mert mindig vissza ugrik a rossz pozicioba.
  Ha te nem is, akkor a nej is segithet.
  ;)

 6. Tudod, hogy két éve már ő sem dohányzik?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *