Kindle

Leírom, hátha segít valakinek. Ha az Amazonról rendelsz valamit, amit le akarsz írni költségbe, marhára figyelj oda, mit és hová írsz. Ugyanis hiába adsz meg a billing address rovatba cégnevet, az Amazon az ÁFÁ-s számlát a szállítási címre állítja ki. Pont. Most beszéltem a DHL vámügyintézőjével, azt mondta, le tudja kezeltetni a cég nevére, de mivel a számla nem annak szól, nincs értelme, mellesleg amennyire tudja, az Amazon szigorúan nem küld új számlát, hiába reklamálok. Így jártam.
Stilszerű befejezése a történetnek. Új Kindle-re ugyanis azért van szükségem, mert a régit ottfelejtem azon a buszon, amellyel Ukrajnát jártuk. Az eszközt természetesen senki sem találta meg, egyszerűen elpárolgott.

2 Comments

  1. Melyiket rendelted és vámmal+áfával mennyi lett a vége? (Ha nem titok)

  2. A legegyszerűbbet. Sima Kindle, a különleges ajánlat nélkül. (Az csak az USÁ-ra vonatkozik.) Ez $89, a szállítás $20, a sarc $30, azaz a vége $139. A szállítás 5 nap. Szívem szerint a Kindle Paperwhite lett volna a nyerő, de azt nem adnak el Magyarországra. (Szürkén be lehet szerezni – lásd argep – de irreálisan drágán.) Így maradt a Kindle+fejlámpa kombó sötétben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.