Kerékpár apró

Újpesten, a Rózsa utca felső vége az egyik gyorsasági szakaszom. Ha az Árpád útnál elcsípem a pole pozíciót a lámpánál, majd utána nem engedem a sebességet 26 káemhá alá esni, akkor pont elérem az SzTK előtti lámpát, majd utána a Tűzoltóság előttit is.
Nemrégiben is így történt. Megvolt az első hely, kilőttem, tekertem is a pedált, tartottam a 29-30-at. Tudni kell, hogy a négysávos Rózsa út úgy szűnik meg, hogy a belső sáv megy egyenesen, a külső pedig jobbra kanyarodik. Ennek megfelelően olyan 100 méterre a lámpától bementem az üres belső sávba. Fél szemem a lámpán, fél szemem a kilométerórán. Aztán egyszer csak utolért egy autó és harsányan rámdudált. Habár minden jogom megvolt ahhoz, hogy a sávban legyek, de én az olyan autóstól, aki egy tök kihalt négysávos úton nem bír elmenni egy kerékpáros mellett, inkább elmenekülök. A belső sáv jobb széléről arrébbmentem a külső sáv bal szélére, azaz nagyjából negyven centit. Ezzel az autós is elégedett volt, mert elhúzott mellettem.
Ekkor láttam meg: egy mogyoróbarna trabant volt. Azaz egy olyan ember dudált le, akinek a szappantartója legalább annyira nem szívesen látott vendég a belső sávban.

Hát te is fiam, Brutus…?

4 Comments

  1. Legalább nem volt kasza a tetőcsomagtartóján. :-)

  2. Ez úgy van, hogy őt mindenki elnyomja és most végre feljött belőle, mint a büfi. Végre egyszer az utak királya volt. Bringával mindig a kisautósok a legbunkóbbak, ha pedig autózom, legtöbbet a suzukisok keménykednek. Persze van a kopasz, köcsög bmw/audi/merci/nagy dög tipus is, de komolyan elenyésző a kisebbségi komplexussal küzdő arcokhoz képest.
    Kedvencem az egér út után – talán Andor utca – a Lágymányosi híd felé. Az Andor utca előtt elfogy a külső és egy sáv marad. Na ott mindig jönnek a kemények, hogy ők nem engednek be mert paraszt vagyok aki tolakszik. Csak azt nem értik meg a pici agyukkal, hogy ott azért van két sáv, hogy begyűjtse a kocsikat és szépen lehet összefésülődni. Ez pedig azért jó mert nem lesz 3 lámpával hátrébb az egér úton is torlódás, ahol bizony jobbra-balra van sok-sok leágazás és viszonylag gyors útszakasz.
    Tapasztalatból mondom, hogy ezen ponton 10-ből 9 suzukis nem enged be.

  3. A Suzuki korunk Trabantja. Nem autó, hanem lelkiállapot.

  4. Al, ez csak azért van mert nem elég nagy az autód. Én amúgy szoktam röhögni magamban ezeken, a nagy nyomulásában akár 3 hellyel is előbbre kerülhet az 500 méteres sorban. lol
    Amúgy, a másik röhej ugyanott, amikor a sietős meglátja a “sáv megszűnik” táblát és gyorsan besorol a belsőbe… az álló sor végébe. Én meg megyek még vagy 100 métert előre a külsőben :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *