Az a bizonyos harmadik gomb

Az autó slusszkulcsán van három kapcsoló. Az egyik a központi zárat nyitja, a másik zárja. A harmadik… az egy csoda. Ha megnyomom, akkor villog az autó irányjelzője.
Vásárláskor meg is kérdeztem, hogy ez mire jó? – Hát, ha a nagy tömegben nem ismerném fel az autómat, akkor ez beazonosítja – mondta az eladó.
Ma kipróbáltam. A Tesco parkolójában nyomkodtam a gombot, miközben közelítettem az autóhoz. Kábé nyolc méterre lehettem tőle, amikor végre vette a jelet és villogni kezdett az irányjelző.

Azaz. Ha egy nagy parkolóban pont az én autóm mellett parkol egy pont ugyanolyan mentazöld Chevrolet Lacetti kombi, mint az enyém és az aggkori szenilitásomból kifolyólag nem ismernék rá a rendszámra, akkor ezzel a gombbal ki tudom választani a kettő közül az enyémet. Más alkalmakkor használhatatlan.
Mekkorát kaszálhatott, aki ezt belefejlesztette…

5 Comments

  1. A lépcsőshátúnál a harmadik a csomagtartót nyitja… Gondolom olcsóbb volt ez a villogós megoldás, mint egy külön kulcsot tervezni a kombinak… :D

  2. Ezt nem tudom elhinni, komolyan csak ezert tettek bele?? Vicces, no meg es a hatosugar is, egyszer kiprobaltam egy ketgombos, Suzuki taviranyitot, a 10. emeletrol is csukta/zarta a kocsit. Erdekes hogy milyen apro dolgokra nem figyelnek egy auto fejlesztesekor … pedig a Chevrolet/Daewoo/ nem is lenne olyan xar konstrukcio.

    BB: minek terveztek bele egyaltalan kulon villantast? /Az a britni/paris duo dolga :)/ Szerintem egyszerubb lett volna megcsinalni automatikusra, a nyitas/zaras proceduraval osszekotve. A plusz gombot meg ertem, mindegy hogy mi, csak taviranyito legyen es nyomkodhasd, a legjobb cucc amit nekunk pasiknak el lehet adni :)

  3. Én már ott leakadtam, hogy minek a második gomb? Miért kell külön gomb a nyitásra és a zárásra? Ez olyan, mint a Hegedűs a háztetőn-ben. Két lépcsőt szeretne: egyet felfelé és egy másikat lefelé. A korábbi 3 gombos távirányítóimon nekem a “pánik funkció” volt rákötve: Ha megnyomtam, azonnal vinnyogott és ettől pánikba estem.

  4. Lehet hogy nyereményjáték. Ha kitartóan nyomkodod talán egyszer egy másik autónak is felvillan az irányjelzője a parkolóban és akkor választhatsz hogy melyikkel indulsz haza… :)

  5. Nos…ebben van valami…Az EuroParkban, amikor anyáék leküldenek, hogy bepakoljam a csomagtartót, sose találom a kocsit. Egyszer kipróbáltam a gombot, nem működött. Aztán egy másik alkalommal sikerült. Próbáltad már hosszan nyomni?

Leave a Reply

Your email address will not be published.