Most sírom el magam

Mint már korábban is írtam, van egy kis baj az internetelérési sebességgel az új lakásban. A régi kollégák kedvességének köszönhetően most fel lett véve a sávszélesség max. 2,5 Mbps-re (4-et fizetek ) – de mint írtam, ez a maximális. A reális sajnos legtöbbször 1 Mbps alatt van. Azt is mondták, hogy az átkötésre gyakorlatilag semmi esély – pedig a szomszéd háztól már 7,5 Mbps sebességgel söpör a net, tekintve, hogy ők a lokális RSS-re vannak kötve, míg én még a központra.
Úgy voltam vele, hogy le van ejtve, legfeljebb áttérek valami kábelnetes megoldásra. Pénz nem számít, csak sávszélesség legyen.
Aztán itt jött a pofáraesés. Tessék megnézni a T-kábel ajánlatát. Maximális igényelhető sávszélesség 2 Mbps. Havi durván tízezerért. Sajnos nincs olyan szó, amely a maga drasztikusságában kifejezné azt, hogy mennyire szánalmasnak tartom ezt a bohóc céget. Összehasonlításként tessék megnézni a sokat szidott Chello ajánlatát: ennyi pénzért 5 Mbps sávszélességet adnak (medium, b+), de ha van zsé, akkor kérhetek 20 Mbps-t is. Na most, gondolhatod, Chello nincs a környéken, csak ez a T-rex borzadály.
El vagyok kettyenve. Most akkor térjek át postagalambra?

12 Comments

 1. Most nem találom a hírt, de lesz sávszélesség emelés T-Kábelnél is. Ha jól emléxem kb. ugyanakkora, mint DSL-nél. Ja, és 1-2 hónapon belül…

 2. A próféta beszéljen belőled.

 3. Hali,

  Összehaverkodsz a szomszéddal és húzol kábelt, wifi-t tőle. :-)

  üdv,
  Zoli

 4. postagalamb nem jó… ott nagy a packet loss..

 5. Megnéztem, ugyanakkora lesz az emelés, mint DSL-nél 1,4,8 Mbit.
  Elvileg nagyobb biztonsággal hozzák majd a fenti értékeket, mert más a műszaki háttér, a végponti sávszélesség nem a drót minőségétől függ, mint a DSL-nél. Nekem régebben (amikor még korlátlan volt a TVnet szolgáltatása) 10 Mbit is átjött. Inkább a többi user terhelésének és a hálózati topológiának az összefüggései befolyásolták a sávszélességet.

 6. Szerintem is a szomszédtól lenne optimális WiFin hoznod felesben az internet.

  A másik lehetőség, hogy lebutítod az előfizetésedet 1 Mbps-re, ha már úgyis csak annyi érhető el stabilan. Gyorsabb ettől nyilván nem lesz, de kevesebbet kell fizetned. Nekem ennyi van, szerintem kibírható.

 7. Nálam T-Kábel van, gond nélkül 4 Mbit (1 megabitesnek lett rendelve, kishölgy megsúgta, hogy emelni fognak). Emelték is, mire megjött, és *kopp-kopp-kopp* eddig teljesen jó.

 8. Meglátjuk, meglátjuk. Most úgysem ez a legsürgősebb, megvárom, mit lépnek. Aztán ha tényleg, akkor frissítem az írást.

 9. Itten van a közlemény. A kettőből nyolc mbit lesz. Mondjuk már kéne lennie, de ha a hónap végéig meglépik, nem leszek morcos.
  http://www.t-online.hu/ajanlataink/termekek/20070321felporgetett.html

 10. Hm, jól hangzik.

 11. 8mega lesz, 40 giga limittel. tessek jobban megnezni, 2007-ben. no comment..

 12. A 40 GB limitet hol láttad?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *