Nem múlik a keserű pohár

Csak magam számára, pusztán a rögzítés kedvéért:

 • Az Activesync kezd az őrületbe kergetni. Mivel kidőlt a még teljesen nem is birtokba vett gépem, visszaköltöztem a régi asztali gépre. Várhatóan egy-két hét is beletelhet, amíg azzal rendeződnek a dolgok – márpedig amilyen tömény napjaim jönnek, annyi időt nem bírok ki anélkül, hogy ne legyenek szinkronban az otthoni, a munkahelyi gépem és a palmtopom Calendar bejegyzései. A gond csak az, hogy az asztali gépen még Outlook2003 van, a munkahelyi gépen és a tabletpc-n már Outlook2007, a PDA meg… olyan, amilyen. Az se volt kis munka, mire januárban átmigráltam mindent a 2007-re, most mehet minden vissza. Aztán meg újra az egész.
  No, ennyi bevezető után azt mondja meg valaki, hogy ha azt mondom az Activesync-nek, hogy múltbeli bejegyzést ne szinkronizáljon, akkor miért duplikálja meg az összes – közel 6000 – múltbeli calendar bejegyzést? Ráadásul úgy, hogy ránézésre nincs semmi különbség a duplikátumok között? Mert először arra gondoltam, hogy a két verzióban vannak olyan apró különbségek, ami miatt nekem azonosnak tűnnek a bejegyzések, de az Activesync szerint nem… viszont ez az okoskodás megbukik ott, hogy jövőbeli bejegyzéseket nem duplikál.
  Aztán az milyen tetű dolog, hogy szinkronizálási opcióként kiválaszthatom, hogy vagy kombináljon, vagy írja felül a PDA bejegyzéseit vagy ne csináljon semmit. Amikor nekem pont az kellene, hogy a PDA bejegyzéseivel írja felül az asztali gép bejegyzéseit. Eh… másfél órája dolgozik, immár sokadjára megy végig a tízezer adaton, nem tudom, mikor végez. Utána pedig gyapálhatom ki manuálisan a duplikátumokat, mert semmi kedvem sincs hozzá, hogy mindez a benti gépre is átterjedjen.
 • Kaptam egy telefont a Biztosítótól, hogy szerintük nem fizetem az életbiztosítási díjat. Így a ma esti program, hogy áttúrom a teljes tavalyi – még nem rendezett – iratköteget, kigyűjtöm a sárga csekkeket és megnézem, hogy tényleg. Istenbizony ez hiányzott csak mára.
 • Kaptam egy figyelmeztetést, hogy nézzem végig a fizetési papíromat, mert a HR nem biztos benne, hogy jók az értékek. Mivel úgyis felrobbantom ma este az iratgyűjtőt, egy füst alatt összenézem ezt a korábbi cetlikkel. De azért milyen már ez…

9 Comments

 1. Ad 2.: Ilyenkor jön jól, hogy vezetem a pénzügyeimet, lásd: http://gaba.lenard.hu/2006/12/08/elkerhetem-a-blokkot/ – Pár másodperc alatt le tudtam volna válogatni a kérdéses tételeket, akár a telefonbeszélgetés közben.

 2. Erről nekem van egy elméletem. Felfedeztem, hogy minden ember kötelezően ugyanannyit kell foglalkozzon bosszantó, unalmas otthoni adminisztrációval. Van, aki ezt úgy oldja meg, hogy állandóan organizál, cimkéz, elrendez – de amikor szükség van rá, akkor egyből löki a helyes választ. És van aki behajít mindent egy nagy köcsögbe és csak akkor túr ki belőle bármit is, ha tényleg szükség van arra a fecnire – ilyenkor viszont órákig keresgél.
  Az összes időráfordítás mindkét esetben ugyanannyi.
  A magam részéről azért preferálom a másodikat, mert van egy kis szerencsejáték jellege. Volt már olyan évem, amikor semmit nem kellett előtúrnom. De persze van olyan is, hogy pont akkor kell egy csomó időt ilyesmire pazarolnom, amikor éppen nincs egy csepp sem.

 3. OFF: Neztem a 4 Karikatura rovatot, es nem talaltam ezt: http://www.libertymeadows.com/ Bar ez inkabb kepregenyekrol szol. Akartam is kerdezni (en mint abszolut laikus), hogy milyen megkulonboztetest teszel kepregeny es karikatura kozott, vagy miert reszesited elonyben a karikaturat.

  Ezeket pl. melyik kategoriaba sorolnad? http://www.libertymeadows.com/uncengal/index.htm

 4. Proba. Katasztrofalis ez a komment helyzet, most szalt el egy hozzaszolasom, legalabbis igy tunik.

 5. Ha olvasgattad, az utóbbi időben elég sokat variáltam a kommenteléssel. A mostani állapotnál egyelőre nem tudok jobbat – de ha mások is jelzik, hogy veszett el megjegyzésük, akkor kivágom a hash-cash-t. Viszont akkor visszajön a kapcsa, mert rengeteg spam-et kapok.

 6. Web2 bazeg, az. Tepkedem a csempeket. (c) zokszigen

  Mondjuk ha egy ilyen primitiv dolgot nem kepes megoldani ma 2007-ben az egesz IT industry, akkor mit varjunk egy allami szervezettol, mint mondjuk az APEH-tol?

 7. Szvsz a küzdelem a komment spam ellen egyáltalán nem primitív dolog.

 8. Nyilvan, de nekem, mint egyszeru felhasznalonak beirni egy kommentet egy blogba, amirol aztan feltetelezem, hogy megjelenik a kommentek kozott, az. Engem felhasznalokent hidegen hagy, hogy az IT megteremti a spam lehetoseget, majd kemenyen kuszkodik a spam ellen, sikertelenul. Szamomra ez a platform (web, bar tudom, hogy nem csak a web erintett spam ugyben) fejletlenseget, primitivseget jelenti, mindegy.

  Egyetlen rendes megoldasi lehetosegkent en az identity frameworkok elterjedeset latom. Nincs a wordpressnek mondjuk egy inda-pass modulja?

 9. Szindbád,

  Csak meglettél. :) Az akismet a gyanús kategóriába tette a megjegyzésedet, én meg csak ma néztem rá.

  A Liberty Meadowst természetesen ismerem, 2000-ben írtam is róla egy ismertetőt: http://tinyurl.com/3duu8k

  Sokáig követtem is a sorozatot, de aztán beleuntam. Igazából sokáig nagyon sok sorozatot követtem, aztán amikor elegem lett az egészből, csak néhány nagyon jót hagytam meg, a többit kegyetlenül kidobtam. Ezek közé került be az LM is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *