Ultimate

Egy korábbi hozzászólásban kaptam tippként, hogy használjam bátran a ‘Did you pass Math” plugint. Ránézésre jónak tűnt, ugye ugyanaz a logikája, mint a capcha módszernek, de mégis mennyivel kezelhetőbb. Tegnap délután felraktam, ma délelőtt leszedtem: a trackback spam-ek úgy hasítottak át rajta, mint ha ott sem lett volna.
Főhetett a fejem. Rákerestem, milyen megoldások léteznek ez ellen a technika ellen. Van is bőven, ha úgy gondolom, pakolhatok fel megint újabb plugin-eket, aztán foglalkozhatok azzal, hogy az egyik plugin nem engedi az idézőjelet, a másik lenyeli a hozzászólások egy részét… a tököm tele van az egésszel. Végül találtam egy meglehetősen véglegesnek tűnő megoldás: letöröltem a wp-trackback.php fájlt. Két éves ténykedésem alatt egy, azaz egy értelmes trackback kommentet sem kaptam, spam-et viszont annál bővebben. Nem kár érte.
Most már csak azt nem értem, hogy ha ismert néhány spammer kiléte, hogyhogy nem lincselték még meg spontán valamelyiket? Fáklyával, kötéllel beszállnék én is.

8 Comments

  1. Bocs, nekem nem tunt fel ez a hianyossag. (Lehet, hogy nelam ki van kapcsolva trackback?)

  2. Nálad ki lehet kapcsolni a trackback-et? Én kerestem, de csak olyat lehet, hogy minden cikknél egyenként engedélyezem-e vagy sem – a trackback spam-ek viszont ezzel a beállítással nagy ívben nem foglalkoznak.

  3. Mint az iment megtudtam, van nalam ilyen, hogy wp-admin/ options/discussion/ Allow link notifications from other Weblogs (pingbacks and trackbacks.)

  4. Megnéztem, ilyen nekem is van, gyakorlatilag indulás óta kikapcsolva. A trackback spam ezzel sem foglalkozik.

  5. Socival anno egy roppant egyszeru megoldassal kivegeztuk az osszes spamet – megkoveteltuk, hogy a hozzaszolasokban legyen legalabb egy darab ekezetes betu.

  6. Az valószínűleg csak azért működhetett, mert ti használtátok egyedül. Ha elterjedne, semmibe nem kerülne a szpemmereknek mindenféle egyedi karaktereket elrejteni a levélben. (Mondjuk ettől Magyarországon még mehetne, hiszen ha itt elterjed a módszer, az világméretben még nem nagy előfordulás.)

  7. Akkor nem vágom. Főleg, hogy küldtem magamnak trackback-et de nem érkezett meg és nincs semmilyen moderálásra váró sorban sem… Mind1, ha működik ne piszkáljuk :)

  8. Valószínűleg a rendes trackback nálam is azért nem működött eddig, mert ki volt kapcsolva. A trackback spam meg átmegy a kikapcsoláson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *