Aktívan

5 órája az ActiveSync-kel szopok. Amit be lehetett kapni, azt már mind bekaptam. Igaz, a feladat nem túl egyszerű: hozzunk szinkronba két laptopot és egy PDÁ-t.
Le kellene higgadnom, hogy pontosan leírjam a tapasztalatokat – de erre már nincs idő. Így csak átabotában:

 • A combine rossz. A combine gusztustalan. A combine opciót felejtsd el.
  A gond csak az, hogy nincs más. Amikor észleli ez a dög, hogy itt is, ott is vannak adatok, akkor a következő választást adja fel:

  • Combine a két hely.
  • Felülírjuk a PDÁ-t.
  • Nem csinálunk semmit.

  Ha te pont olyan helyzetben vagy, hogy a PDÁ-n vannak a jó adatok, akkor elvesztél. Csak a combine marad… meg a hajtépés. Ez az idióta ugyanis nekiáll gondolkodni. Helyetted. Például az összes családi ünnepet – a franc se tudja, honnan ismeri fel – berakja a ‘családi ünnep’ kategóriába. Ekkor természetesen mindegyik megduplázódik, mert lesz eredeti kategóriás, meg kiegészített kategóriás változat. A telefonszámok elől véletlenszerűen lehagyja a ‘+’ jelet – és ez természetesen megint duplázáshoz vezet. No, mindegy, kár is részletezni, a lényeg, hogy egy combine durván 3-4000 duplikált bigyót hoz létre. Minden alkalommal. Természetesen manuálisan kell kigyomlálnod a folyamat végén. Mindet.
  De akkor sem jársz jobban, ha van két totálisan összelőtt géped és mindkettőnél azt mondod, hogy mindkettő a PDÁ-t írja felül. A sokezer különbözet állandóan meglesz és egyszer csak meg kell nyomnod a combine gombot. Ahelyett, hogy lenne egy olyan opció, hogy a PDA írja felül a desktop gépet. Idióták.

 • Ez valószínűleg BB-t fogja érdekelni. Mivel nem győztem várni a tabletpc-re, először a benti géppel szinkronizáltam, kihagyva persze az emailt. Utána jött az otthoni gép – és nem engedte a levelek szinkronizálását, mert ezt mondta, hogy két partneri kapcsolat mellett ez lehetetlen. Azaz ugyanazt a hibát kaptam, melyet Jani is pár héttel ezelőtt. A különbség csak az, hogy nekem – ugyanezekkel a szoftverekkel, ugyanezekkel a hardverekkel ez a keresztszinkronizáció egyszer már működött.
  Nem részletezném az odavezető utat, elég csak a megoldás maga. Törölni kell mindegyik partneri kapcsolatot, majd először azzal a géppel kell kapcsolódni, amelyikkel email szinkronizációt is szeretnénk. Mivel ekkor még csak egy partner van, a szinkronizáció remekül létrejön. Utána jöhet a másik partneri kapcsolat, értelemszerűen itt már nincs emailszinkronizáció – de a többi működik.
  Most már csak azt nem értem, hogy ha ez működik, akkor miért kell kapásból tiltani, amikor fordított sorrendben rakom össze? Idióták a négyzeten.

3 Comments

 1. Jozsi, nem kell manualisan. En is szivtam meg az RPC over HTTPS idok elott ezzel, van erre egy tokjo szoftver az Outlookhoz, ami _mindenhonnan_ kiszedi a duplikatumokat. MVP-knek raadasul ingye van, megkeressem, kell?

 2. Az a baj, hogy ezek nem duplikátumok. Ha azok lennének, akkor már a szinkronizálás közben kiszűrné az Activesync. (Tulajdonképpen ki is szűri. Büszkén meg is mutatja, hogy ezeket törölte. Cirka százat a nyolcezerből.)
  A probléma ott van, hogy amikor azt mondod, hogy combine, akkor elszabadul a fantáziája és belefirkál az itemekbe – és onnantól már az más lesz, még ha te nem is látsz különbséget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2020 MiVanVelem

Theme by Anders NorénUp ↑