Hangulatjelentés

Félórával ezelőtt érkeztem haza, bringával. Ledobtam a hátizsákot, kikaptam egy sört a hűtőből (nem fogyás céljából tekerünk), felkaptam a tabletpc-t és kiültem a teraszra. Abban a pillanatban megdörrent az ég, majd utána rögtön le is szakadt.
Imádom. Az eső hangját, az ázott föld szagát, a nedves szelet… ültem a védett teraszon, olvasgattam a leveleimet, a feedjeimet… kortyoltam egyet a sörömből… és nagyon jól éreztem magam.

6 Comments

 1. Dögölj meg, én csak azt kívánom. Nekem a cégnél kellett dekkolni, mert esőben nem akartam tekerni. Viszont este 7-kor állt csak el. És a Margit sziget úgy nézett ki, mint a Mekong-delta a Rambó II-ben: barna pocsolyák, sár, gomolygó, tüdőszaggató köd.

  Egyébként én is szeretem az eső hangját meg a párás levegőt, de nem bringázás előtt.

 2. Krisz,

  Az igazi kerékpáros fél szemmel folyamatosan a meteorológiát figyeli. Aztán ha vihar jön, akkor vagy hazaindul korábban vagy bekalkulálja a túlórát. De jöttem már haza végig szakadó esőben is, az se tragédia: gondolom sisak, napszemüveg, sárhányó van, a hátizsák meg csak vízálló.

 3. Sisak van, napszemüveg nincs (bár esőben nem tudom, jó-e), sárhányó meg sajnos nincs. A hátizsák valamennyire bírja, de múlt héten csúful átnedvesedett a váltóingem.

 4. A napszemüveg nagyon hasznos jószág.

  – Ha kellően sötét az üvege, akkor gátlástalanul lehet stírölni a csajokat. Itt inkább arra kell vigyáznod, hogy mindig legyél tudatában annak, van rajtad szemüveg, vagy éppen nincs.
  – Véd a bogarak ellen.
  – Esőben is látsz, nem kell folyamatosan pislognod.
  – A napszemüveg fazonjától függően az izzadtságot is felfoghatja.
  – A saját gyereked sem ismer rád. (Sisak, szemüveg.)
  – Ja, és véd a nap ellen is.

  A sárhányó hiánya végül is annyira nem veszélyes, ha szoktál bidét használni, akkor az érzés is ismerős lesz. :)

 5. Ja, és a célra bőven megfelel egy 1000 forintos teszkós napszemüveg. Nekem is olyan van.

 6. Az 1000 Ft-os teszkós napszemüveggel azért vigyázz, mert ha gagyi és nincs rajta igazán jó UV-védő bevonat, akkor többet árt, mint használ. Ti. a sötétítés miatt a pupillád még jobban kitágul, így több UV jut bele. Nem jó az.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *