Magában beszél

Ez az ember magában beszél,
Belebeszél saját magába.
Üres lelkén átfúj a szél.

Balkán Tourist – Ez az ember

A buszon utaztam, reggel. Budapest, külváros. Az első ajtón felszállt egy ember. Már a megállóban feltűnt, ugyanis szélesen gesztikulált. Miután felsétált, ugyanolyan széles gesztikulációval köszönte meg a sofőrnek, hogy felengedte. Látszott rajta, hogy tulajdonképpen már régóta beszélget a sofőrrel, dacára annak, hogy még csak most találkoztak valójában. Aztán elfordult és folytatta a beszélgetést valaki mással. Nem beszélt hangosan, de annál jobban gesztikulált. Habár elég sokan voltunk a buszon, de az emberek óvatosan elhúzódtak a környékéről.
A hapi nem tűnt ugyan veszélyesnek… de olyan kényelmetlen volt ez az egész. Látni, hogy tulajdonképpen nem is itt ácsorog, hanem valahol máshol, valaki mással beszélget. Nyilván… benne volt a kényelmetlen érzésben, hogy az emberek tartanak az elmerokkantaktól. Mégis, milyen dolog már, hogy ez az alak soha nincs ott agyilag, ahol a teste van, olyan emberekkel vitatkozik hevesen, akik csak a fantáziája szerint vannak jelen.
De jó, hogy mi nem vagyunk ilyenek.

Mi csak fejben blogbejegyzéseket írunk. Mindenhol.

11 Comments

 1. Annyi de annyi blogbejegyzést gondoltam már ki a tömegközlekedés magányában, de mire géphez jutok, elfelejtem őket, rájövök, hogy nem is olyan fontosak, csak ott és abban a pillanatban tűntek világmegváltó gondolatoknak, vagy csak egyszerűen rámzúdul a tennivaló. :-)

 2. rokon lelek… nekem is hany meg hany blogbejegyzesem felejtodott el…

 3. SZintén. Meg hány fotó gondolódott ki. Aztán mindez kielégítette az alkothatnékomat, és leírni/emgcsinálni már unalmasnak tűnt.

 4. Nem bluetooth headset volt? :-)

 5. Nem bluetooth headset volt? :-)

  Aha, a kezében meg Wii konzol? :-))

 6. Egyébként furcsa, hogy ennyien félreértelmeztétek az írást. Nem az a lényeg, hogy fejben blogolunk, aztán elfelejtjük – hanem az, hogy egy elmebetegtől csak az választ el minket, hogy mi még nem gesztikulálunk közben.

 7. Nem értelmeztük félre, csak mindenki tisztában van vele, hogy elmebetegek vagyunk. :-D

 8. Mar ahhoz is kell egy kis (kis? :) emeallapot, hogy vki ezt a szakmat valassza. Itt semmi sem mukodik 2x ugyanugy, a vilag pillanatrol-pillanatra tartogat valami oriasi meglepetest – ami vagy jo vagy nem, de ez a vilagot nem erdekli.

 9. Tűzvonalban volt erről egy frappáns szöveg: – mi a különbség a kommandós és az idióta között? – Csak az erőnlét.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *