Övön alul

Ma már eleve morcosan ébredtem. Adóbevallás van mára betervezve – és az sohasem jó. Gondoltam, mielőtt nekiugrok, átnézem a heti postát. Amilyen hajtás volt az utolsó napokban, eddig ugyanis nem tudtam hozzáférni.
Első boríték: ELMŰ. Éves elszámolás. Február közepéig fizessek be 80e forintot.

Miután feltápászkodtam a földről, előtúrtam az összes papírt. Számlák, banki kivonatok. Szépen egyenként összevetettem mindent. Kijött, hogy ez bizony jogos… csak éppen kellemetlen. Az első két hónapban ugyanis az ELMŰ elfelejtett számlát küldeni, nekem meg a beköltözés környéki felhajtásban fel sem tűnt. A nyár végén meg én felejtettem el befizetni egy számlát. Emellett alásaccolták a havi fogyasztásunkat is.

Sóhaj.

Volt félretéve valamennyi pénzem: most, hogy megyek a Yosemite parkba, meg akartam lepni magam egy objektívvel. Majd legközelebb.

3 Comments

 1. Sajnos ez a normál.
  Mi négy éve költöztünk be, rendszeresen jöttek leolvasni a vízórát. A korábbi lakásban víz és szennyvíz a közös költségben volt, gondoltuk itt is. Hát nem. Most kiderült, hogy még csak szerződésünk sincs a Vízművekkel, valahogy elsikkadt a dolog. Csak tudnám mi a fenét olvastak le akkor rendszeresen…
  Lényeg, hogy négy év vízfogyasztásáról és szennyvízdíjáról várjuk a csekket. Ütős negyedév lesz! :)

 2. Mi tavasszal költöztünk be, ugye veletek kb. egyidőben. Azóta az ELMŰ-nél átjelentkeztünk, kijött az ember ellenőrizni, majd csönd. Fél év múlva küldték vissza a szerződésünkből a mi példányunkat. Örültem neki, hogy jaj, de jó, most már van ügyfélszámunk, jelentgethetem az óraállást. Ti. mi havi elszámolással megyünk, amit neten adok le nekik, finanszírozza előre őket a radai rosseb. :I

  Azóta már legalább négyszer leadtam nekik az óraállást weben át, meg is jött róla a nyugtázó levél, csekket viszont nem kaptunk. Azt tudom, hogy az ELMŰ ügyfélszolgálalata extra béna, de meglep, hogy ennyire. Mindenesetre anno a telefonba a diszpécser megnyugtatott, hogy ahány hónapnyi áramdíj számlázásával késnek, annyi részletre fogják elosztani. Nagyon remélem, no meg azt is ellenőrzöm majd, hogy véletlenül ezt ne az idei áramdíjjal tegyék meg, hanem azzal, amit anno fogyasztottunk.

  Magyar közműszolgáltatónak én akkor hiszek, ha ló legel a sírján.

  A havi bejelentésre meg akkor tértünk át, amikor tavaly nyáron még a régi lakásban átvariáltam a komputereket, kevesebb és energiatakarékosabbak lettek. Emiatt a havi fogyasztásunk stabilan bezuhant a 120-130 KWh közé – jelenleg is itt van, az új házban is. Betelefonáltam anno az ELMŰ-höz, hogy szeretném az új számolt havi fogyasztást bejelenteni, de egy pökhendi, hülye picsa elhajtott azzal, hogy csökkenteni ezt nem lehet. Itt dobta le az agyam az ékszíjat és átrakattam magunkat havi bejelentésre.

 3. Sorry, nem tavaly, hanem tavalyelőtti nyáron történt a csere. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *