Van remény

A buszmegállóban álldogáltam reggel, munkába menet. Ez egy viszonylag forgalmas utca, mely kettészeli a kertvárost.
A buszmegállótól nem messze egy furgon megállt, a sofőr kilökte a vészjelzőt majd bement egy házba.
Egyből méretes dugó alakult ki, hiszen az út nem széles annyira, hogy három autó is elférjen egymás mellett. Az autósok – meglepő módon – jól tűrték a kényszerű várakozást. Semmi dudálás nem volt, semmi ökölrázás, ordibálás.
De az aranyérmet egy szelektív szemetes kukásautó vitte el.
Állt ő is a sorban. Szemből a horizontig tartó kocsisor jött, látszott, hogy egyhamar nem tudják kikerülni a furgont. Aztán az egyik kukásember leugrott a rámpáról, átsétált a szembejövő autók között a túloldalra, felnyalábolt egy kupac levágott gallyat, lombot, visszasétált és bedobta a darálóba. Érted. Úgyis ott álltak, nem volt jobb dolga, gondolta, takarít egy kicsit. A lemetszett gallyak nem voltak önkormányzati zsákban, se zöldbetűs zsákban, nem voltak kukába gyömöszölve, nem voltak kuka mellé téve, a lakó nem dugdosott ötszázast Jenő zsebébe… egyszerűen csak volt egy kukásember, akit zavart az út mellé rakott kupac.

5 Comments

 1. Két dolog jutott erről az eszembe:
  1., kb 15-20 évvel ezelőtt hallottam valakitől, hogy nem a nyakkendős-öltönyös, intelligens kinézetű emberekben kell keresni az “ember”-t.(remélem érthető). Sokkal egyszerűbben meg lehet őket találni…
  2., bárcsak minden második ember így gondolkodna, sokkal élhetőbb lenne a környezetünk

 2. ez is kukás(autós)volt:tudni kell, nálunk még nincs kerítés, bárki bejöhet. A kukákat szerda reggelente kell kihelyezni, akkor ürítik. Kb. 2 hete szerda du. ugrott be, basszus reggel elfelejtettem kivinni…! Megnézem, üres! Kérdezem anyukát, ő rakta-e ki? Csak nem képzeled, én ugyan nem húzkodom… A szemetesek voltak, megállt, bejött érte + a mellérakott zsákot is beszórta, ahogy kell! Jó, vissza már nem húzta csak az út szélén hagyta, ahogy máskor is (vmit mi is tegyünk ha már ilyen feledékenyek vagyunk…).
  Hát, keresgéltem egy darabig az államat!
  Igaz lehet a mondás: szemetes emberrel illik jóban lenni!

 3. Milyen szelektív szemetes kukásautóba jó a gally?

 4. varanusz,

  Fogalmam sincs. A kocsi oldalára volt felfestve, hogy milyen fasza is a szelektív hulladékgyűjtés, emellett olyan darálós volt a vége. (Nem a kukabehappolós, nem a darus, hanem olyan teljes szélességű alacsony garat + csiga jellegű.)

 5. Ja, ez valszleg a lomtalanításoknál használt modell lesz. Abba mehet is a faág. Ha már a környéken lakók nem használják el fűtésre, bográcsolásra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *