Meglepi

Mármint azoknak, akik nem vették észre, hogy a fejlécben megjelent egy új menüpont, Utazások névvel. Régóta dédelgetett elképzelésem valósult meg ezzel. Egyszerűen nem lehetett egy kattintással elérni mondjuk a 2014-es firenzei útról írt beszámolókat: az Utazás kategória nagyon sok cikkre mutatott, a keresésénél meg tudni kellett, milyen agyament címet is adtam anno, és akkor még ott volt a megfelelő keresési kifejezés megtalálása, hogy csak azokat az írásokat adja fel, melyek érintettek. Erre most már nincs szükség, az oldalon időrendi sorrendben szerepel 2004 óta az összes nagyobb utazás elérhetősége.
Extra bónusz, hogy melléjük rendeztem a már vállalható utazási videókat is. Nem hittem volna, hogy ezzel fogok többet kinlódni. A Youtube ugyanis menetközben – szerzői jogi bűnelkövetés miatt – néhány videó alól kivágta a hangsávot, melyek ezek után élvezhetetlenné váltak. Átraktam a DailyMotion-ra. (Kifejezetten szimpatikus oldal, simán elképzelhető, hogy innentől inkább oda fogok dolgozni.) Viszont volt olyan videó, mely a DM-nek is keresztbeakadt a torkán, ezt jobb híján felraktam az IndaVideóra. Ők már nem szarakodtak. Színezte a munkát, hogy volt olyan videó, mely még az itthoni szerveren sem volt meg (valahol elsikkadt a másolásoknál), a Youtube-on meg csak hang nélkül ment (így is lehetett csak letölteni), ezt újra le kellett gyártanom. Egy olyan programmal, melyet már leszedtem a gépemről. Elvoltam. De most már minden rendben, egy helyen van minden fontos, utazással kapcsolatos anyag. (Még át kell vezetnem az egyes írásokon a videók linkjét, de ez ráér. Úgysem olvassa senki a régi anyagokat.)

Szóval, ennyi. Kellemes médiafogyasztást.

4 Comments

  1. Köszönöm, szerintem nem is tudod, mekkora jóság ez! (Egyáltalán az, hogy ennyit és így írsz egy-egy útról. Ha olyan helyre megyünk, mindig rákeresek, hogy van-e róla valamid. :) )

  2. De miért használnál három különböző videómegosztót? Dobáld fel vimeo-ra és kész. Annak nem akad a torkán semmi.

  3. Köszi szépen, sokkal jobb így.

  4. @dobisan: Ha jól emlékszem a fizetős Vimeo olyan 20e forint/év, az ingyenes meg semmire sem jó.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2020 MiVanVelem

Theme by Anders NorénUp ↑