A megoldás

Én teljesen hülye vagyok – hiszen van megoldás, nem is bonyolult. Évek óta folyik ebben az országban a kormánykerékért folytatott eszetlen civakodás. Hiába tudjuk, hogy ez nem vezet jóra, ha közben egyik fél sem hajlandó egy jottányit sem engedni. Már hogyan is engednének: itt már régóta a ‘minden vagy semmi’ a tét.

Igen jó hírem van: létezik elfogadható megoldás. Ha a csehek és szlovákok el tudtak válni egymástól; ha a kibékíthetetlen Észak és Dél-Korea ketté tudott válni, akkor ez a lelkiekben már régóta kettészakadt ország miért ne válhatna fizikailag is ketté?
A két nagy párt vezetője húzzon sorsot: az egyik megkapja a Dunántúlt, a másik a maradékot. Budapestet értelemszerűen elfelezzük.
A határvonalat felássuk, tankcsapdákat, aknamezőket telepítünk. Ez ugyan lehetetlenné teszi ez értelmes kommunikációt, de ez már évek óta úgyís reménytelenül megszűnt. Igaz, lesz egy kis logisztikai probléma, mire mindenki megtalálja új helyét, lakását az új országban, de mi ez a kis kényelmetlenség a boldog jövőhöz képest. Az eddig civakodó és emiatt előre haladni képtelen ország két, önmagában tökéletesen harmonikus fél országként rakétaként fog előre száguldani. A hajtóerő nem kis mértékben a két ország közötti rivalizáció lesz. És mint tudjuk, a katonai fejlesztések is élénkítik a gazdaságot.

Nem is értem, eddig miért nem merült fel egy ilyen indítvány.
A Kossuth téren ennél jóval vadabb ötleteket is megtapsoltak már az utóbbi napokban.

18 Comments

  1. imho kezdesz mostmar kisse fobias lenni, eszrevetted pl. h egyetlen szmajlit nem tettel ki? :DD

    es nyugalom, megoldjak. nelkulunk.

  2. Lehet. Érzem én is, hogy túl sokat foglalkozom ezzel az egésszel.
    De az ostobaság mindig felbosszant – és amikor úgy érzem, idióta barmok az én életemet szórakozzák el, akkor marhára el tudok keseredni.

  3. Jópofa megfogalmazás.:)
    Bár az oldalon nem csak ez tetszett – az illető kapásból kilőtte két kedvenc boromat, melyek épp nemrég fogytak el itthon: a 2002-es Tóth István Bikavért és a szintén 2002-es St Andit.

  4. Józsi, és az a 6millió ember hova költözzön, aki soha egyik nagyra sem szavazott? Esetleg a mongolok adnak nekünk egy kis tatárjárásos jóvátételként egy darab sivatagot. Oda?

  5. osszesen kb. 6 millio szavazo volt 2002-ben, amikor is a legnagyobb volt a reszvetel (hetvenvalahany %). ebbol akkor 4,4 millioan szavaztak, kb. 10% szavazott mas partokra, plusz hozzajon az 1,6 aki senkire, ergo ez csak 2 millio ember. siman elfernek a Gobi sivatagban :DD


    ja, ha a 18 even aluliak a szuleik partjan allnak automatice, akkor is csak kb. 2,7 millio. majd osszehuzodnak :D

  6. na nehogy már a két marha miatt kelljen rohangálnom a szerint hogy éppen, hol kevésbé hülyék! index fórumban már felmerült ez az “ötlet” de akkor is kiakasztott!(ott ráadásul 85%-ban marhák irogatnak,…. ezzel szemben a te blogodat nem véletlenül olvasom…)A Cseh-Szlovák példa meg egy kicsi sántit! A Románoktól én is el tudnák válni sec perc alatt!

    nem lehetne, hogy csak a barmokat küldjük el a csába? vagy akinek nem tetszik menjen el külföldre! (életemben először ez most nekem is eszembe jutott)

  7. Igen, úgy látszik tényleg igaz az a mondás, hogy az interneten legnehezebben az irónia megy át. Különösen a keserű irónia, melynek igazából szmájlija sincs.

    Nos, természetesen nem gondoltam komolyan a szétköltöztetést – csak arra igyekeztem felhívni a figyelmet, hogy milyen kevés kell ma már hozzá, hogy eszméletlen extrém területekre tévedjünk.

    A barmokat meg – sajnálatosan – nem lehet elküldeni a csába. A barom első ismertetőjele, hogy nem tudja és nem is ismeri el magáról, hogy ő barom. :-/
    (Másrészt Mérő László is levezette, hogy mindig kellenek barmok egy társadalomba, ha az emberiség túl akar élni. Csak időnként nagyon terhes velük együttélni.)

  8. Varánusz,

    Az a baj, hogy az semmire nem mentség, hogy én nem szavaztam senkire. A kezedben volt a lehetőség, nem éltél vele – akkor sodródnod kell a tömeggel.
    Kilépni csak úgy tudsz belőle, ha lefalcolsz szerencsésebb helyekre… mondjuk a Gobi sivatagba. :-D

  9. :) hála az Istennek!nem csalódtam :) Mondjuk lehet, hogy ha elolvasom még 1x és nem “indulatból” írok akkor már észreveszem az iróniát! szóval bocs!

  10. Józsi, férleértesz. Természetesen aki nem él a szavazati jogával, az megérdemli, hogy így járt. Azonban akinek “elveszett a szavazata”? Az mit szóljon? Akinek a “kedvenc” pártja be sem került a hülye választási törvények miatt.

    A Nationstatesen az országomban rend van :) Ott mindenki 2-szintű szavatarot ad le. A 2. szint akkor lép érvényre, ha az 1. jelölt nem jut be.

    http://varanusz.blogspot.com/2006/09/nationstates.html

  11. Ebben igazad van – viszont akkor meg nem értem a hatmillió hogyan jött ki. Amennyire emlékszem az utóbbi választásokra, az összes kis párt együttes törmelékszavazata nem adott ki 10%-ot sem.

  12. Nagyjából 2-2 millió szavazója van a 2 nagynak. Ezt az összeget vond le a 10-ből, megvan a 6. Ennek a 6-nak egy része így járt, mert nem szavazott. Egy másik része így járt, mert nem is szavazhatott. A harmadik része a kispárt-szavazó. És ezen kívül ott van egy csomó a 4 millióból, akik igazából nem is oda akartak szavazni, de annyira féltek a 2 nagytól, hogy a 2 nagyra szavaztak :)

  13. Milyen lehetőség volt a kezünkben?… Csupa rossz választás… A “Kisebbik rossz” számomra nem alternatíva. Ezért nem járok szavazni.

  14. Szvsz nem feltétlenül kell a két nagy közül választani. Meg lehet kockáztatni normálisabb kicsikre is szavazni, már csak jelzésértékkel is.
    De ha tényleg egy sincs, amelyik elfogadható lenne számodra, még akkor is megteheted, hogy elmész és ráírod a szavazócetlire, hogy ‘kapjátok be a fülem’. Ez is egy üzenet. Ha nem mész el, akkor azt mondják, hogy van egy massza, akit nem érdekel ez az egész.

  15. “‘kapjátok be a fülem’. Ez is egy üzenet. ”
    az igaz az lenne, ha ez hivatalos rublika lenne :)
    és nézhetnénk a választási eredmények között (és ők is látnák), hogy KKPSZ: 21%, KJH: 12%, BKK: 8%,
    kapjátok be a fülem: 59%
    kiváncsi lennék, hogy ezt hogyan kommentálnák

  16. Oké, nincs ilyen rubrika… de indíthatunk polgárjogi mozgalmat, hogy legyen.:-))
    Komolyabbra fordulva, tényleg nincs, de a kiértékelésnél megjelenik az érvénytelen szavazatok száma, még ha nem is olvassák be. Ha ez az érték megugrik (mondjuk magas részvétel mellett), akkor azért az üzenet.

  17. Nézzétek, érvényes szavazatot leadni teljesen felesleges. Tényleg csak egy hajszállal jobb, mint el sem menni (úgy értem, szavazni nem menni el :)

    Én tavasszal a 2. fordulóban érvénytelen szavazatot adtam le, mert sem a szegfüvet, se a narancslekvárt nem óhajtottam támogatni. Mi lett az eredménye? A kerületünkben ott figyelt, hogy volt 58 érvénytelen. Semmi. De ha sokan direkt érvénytelent adtunk volna le — ebben egyetértek Józsival — akkor talán azok is elgondolkodnának, akik nem jöttek el szavazni. Ugyanerre jó, ha kis pártot támogatsz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading