Összeesküvés-elmélet

Tudományosan lehet úgy is fogalmazni, hogy az átlagosnál hajlamosabb vagyok tényeket úgy csoportosítani, hogy azok összeesküvésnek látszódjanak. Nejem – sokkal kevésbbé tudományosan – úgy szokott fogalmazni, hogy ‘gonosz vagy’.

Itt van két érdekes hír. Attól érdekesek, hogy egymás mellé teszem őket.
Paula Rooney írt április elején a CRN-ben egy cikket, szerényen ‘Blackberry Killer’ címmel. Arról szól, hogy a Microsoft kijön egy Magneto nevű új Windows Mobile frissítéssel és ez az Exchange2003 SP2-vel megtámogatva annyira, de annyira jó lesz, hogy először lekörözi, majd hátulról fejbenyomja a Blackberryt.

Microsoft aims to kill BlackBerry,” said one source familiar with the plans. “Every corporate type has a BlackBerry, and they all have Outlook. What is the cost going to be to RIM server when Exchange Service Pack and Magneto come out and they’re not priced? Microsoft is giving it away for free.

A másik hír látszólag nem szakmai. A The Seattle(!) Times-ban jelent meg április 24-én egy színes kis cikk arról, hogy a Blackberry mennyire ártalmas az egészségre.

Orthopedists say they are seeing an increasing number of patients with similar symptoms, a condition known as “overuse syndrome” or “BlackBerry thumb.”

Tetszik érteni: annyira gyakori és annyira jellegzetes ez a bizonyos ortopédiai rendellenesség, hogy már el is nevezték ‘Blackberry hüvelykujj’-nak.

És itt vagyok az írás végén és nem tudom, hogy elnevessem-e magam, hogy ‘ugyan, csak vicceltem, emberek…’ vagy sokat sejtetően kitegyek a végére néhány pontot…

4 Comments

  1. Én nem tartalak gonosznak, sem paranoidnak, mindössze csodállak, mennyi szart össze nem vagy képes olvasni…

  2. RSS. Exchage feed-ek. És 90%-ban ott is csak a címsort olvasom.

  3. en viszont nemtom, sztem kicsit aze boven paranoid vagy :) de ez csak neked baj (:DDD), nekem erdekes olvasnivalo :)


    udv/gt

  4. Tudod, foglalkozási ártalom. :-) Egy korábbi munkahelyen szekuritis (is) voltam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *