Megszelidítem a kerékpárt


Szombat délután vettem észre, hogy teljesen lapos a hátsó kerék. Ugyan kommenteltem, de azt most nem írom ide. Szent áhítattal szoktam tekinteni a hátsó kerékre – különösen azóta, hogy a korábbi országúti versenysárkányon hetekig tartott, mire kényelmesre tudtam belőni a váltót; a kerék meg nyilván nem ugyanabba a pozícióba szokott visszamenni. Ez meg egy új bicaj, azt se tudom, hogyan kell szétszedni…
Ma egész nap ezzel kinlódtam, de végül meglett a bűnös: az egyik küllőcsavar szabadult el, valahogy átverekedte magát a zárógumin és végigperforálta a belsőt. Gyakoroltam egy kicsit a gumiragasztást.
(És nem mellékesen leteszteltem, hogy mennyire bonyolult gyorsvázlatot beilleszteni a blogba. Egyáltalán nem.)

2 Comments

  1. Nezz korul egy bringaboltban, lehet kapni kb. 3 centi szeles, vilagoskek szinu, muanyag, Schwalbe felniszalagot. Sokkal jobban felfekszik a felnin, jobban betakarja az egeszet, vastagabb es erosebb is, mint az a vekonyka gumiszalag, amiket ra szoktak tenni. Persze, ha nagyon belog a kullo, akkor elobb inkabb azt kell roviditeni kicsit. Az emlitett szalag kb. 300 Ft, de megeri, hogy ezzel tobbet nem lesz problemad. A masik hasonloan jo befektetes egy a futofelulet alatt kevlarcsikot tartalmazo kulso. Akar evekig mehetsz vele defekt nelkul. Persze feluteses defekted ettol meg lehet..
    pqr

  2. A küllő hosszával nincs gond, meg a ráf is olyan ‘kétszintes’, mint egy tisztességes víznyelő barlang – a küllő csak a külső szintig ér be, utána jön egy újabb fémvályú és arra fekszik fel a gumiszalag. A gond az volt, hogy elszabadult a csavar és a jó ég tudja, hogy hogyan, de beverekedte magát a belsőig. Ezt a felniszalagot meg fogom nézni, kösz a tippet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.