Mobil mizéria

A hétvégén Hajdúszoboszlón voltam egy baráti társasággal. Hogy mit csináltunk, azt az előző kép alapján ki lehet találni.
Visszafelé hirtelen eszembe jutott, hogy megnézem a mobiltelefonomat – de nem találtam megszokott helyén, a zsebemben. Megkértem a többieket, csörögjenek rám, de hiába füleltem, még a csomagtartóból sem hallottam a csörgést. Némileg idegesített a dolog, ugye nemrég nyírtam ki két készüléket, most Nej ezeréves céges nokiáját használom, jól nézünk ki, ha ezt is elhagyom, kártyástól. Az első parkolóban megálltunk, kinyitottuk a csomagtartót, megint rámcsörögtek – és ha halkan is, de a csomagok mélyén hallatszott a csörgés. Megnyugodtam.
Pesten az volt az első dolgom, hogy előtúrtam. Váratlan üzenet fogadott: a SIM kártya regisztációja érvénytelen, no service. Ez meg miafene? Hazáig nem is tudtam vele mit kezdeni.
Nej éppen vásárolt valahol, megvártam, míg hazaért.
– Te, mi van a telefonommal?
– Nem lopták el?
– ??
Elémnyomta a készülékét, melyen a következő sms-t olvastam: “Éjjel betörtek hozzánk, ellopták a telefonomat, tiltsd le légyszives!”
Persze, hogy letiltotta. Az enyémet. Aláírás híján ugyanis nem tudta, hogy én küldtem az üzenetet egy vadidegen számról, vagy Barna. Aki mellesleg Krakkóban van osztálykiránduláson. Így most rohanhatott vissza az ügyfélszolgálatra, az enyémet visszaengedélyezni, a gyerekét meg letiltani. Szerencsére rendes volt a csajszi, csak egy letiltást számolt fel.
Ja, és Barna pont indulás előtt kapott új telefont, egy Samsung Galaxy Minit. Eddig nincs túl sok szerencsénk ezzel a tipussal.

ps.
Most jutott eszembe, hogy mindemellett a múlt héten meg elhagytam a mobilnetes usb stickemet is.

4 Comments

  1. Ez a Galaxy Mini egy szerencsétlen dolog. A barátnőm fia elhagyta 1 hetesen. A lányom leejtette 1,5 hónaposan – és javíthatatlan. Most olvaslak téged… Szerintem nem akarom ugyanilyenre cserélni neki.

  2. @JoeP: Az álmoskönyv szerint kicsi galaxisokat venni mindig rossz ómen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *