Öt percbe zsúfolva

Doksit írtam a teraszon, mellettem füstölgött egy szivar. Megkívántam hozzá egy kávét, gondoltam, beugrok a konyhába, gyorsan lefőzök egyet. A kávé mellett álldogáltam, amikor váratlanul el kellett rohannom vécére. Sebaj, ha váratlan, akkor legalább gyors is lesz. Ücsörögtem a klotyin, a konyhában – felügyelet nélkül – főtt a kávé, a teraszon – szintén felügyelet nélkül – égett a szivar, a teraszon ott figyelt a netbook egy nyitott doksival.
Ekkor szólalt meg az asztalon hagyott mobiltelefonom. Nagyjából ez volt az a pont, amikor túlcsordult a verem. A sok apró, egymásból nyíló gyors tevékenység elérte azt a bonyolultságot, amikor azt mondja az ember, hogy innentől bekaphatjátok a fülemet. Pedig lehet, hogy a szerencsejáték rt-től kerestek, hogy bármilyen fura is, de annak ellenére, hogy évek óta nem vásárolok szelvényt, valahogy mégis én nyertem a lottóötöst. Mindenesetre gyorsan elrendeztem magamat, futó pillantás a kávéfőzőre – még ment – felvettem a telefont, közben kisétáltam a teraszra, gyors pillantás a szivarra – még égett – aztán elkezdtem beszélni.
Ekkor láttam meg rohanni a macskát, gyíkkal a szájában, a teraszajtó felé.

A nap többi részében már nem történt semmi érdekes.

9 Comments

 1. A lottózás kemény meló, sose szerettem. De ismered a viccet: “Kohn, legalább egy szelvényt vegyél!”, szóval amióta lehet sms-ben lottózni, azóta lottózok. Öt hetente a Google naptár figyelmeztet, hogy lottó, elküldök egy sms-t, a számokat a gép elintézi, visszaküldi, hogy mik azok és kész. Elvben, ha nyerek értesítenek. Remélem gyakorlatban is, mert a számokat sose nézem meg.

 2. Akkor mostantól oktatjuk, hogy téged is legalább kétszer kell hívni egymás után. :-)

 3. Á, nem. Általában visszahívok mindenkit.

 4. Sűrű 5 perc volt:-D Legalább nyertél valamit tapasztalaton kívül?

 5. Csak az ilyenkor szokásos megelégedettséget, hogy megoldottam valami nem egyszerűt. De ez sem kevés.

 6. :D
  Nékem már sikerült összehoznom kétoldalú eszmecserét is.
  A klotyóval és a főnökkel is. Két hívást nem ignorálhat az ember. Legalább a szag nem ment át.

 7. Ezzel azért vigyázni kell. A klotyinak a közeli négy fal miatt jellegzetes visszhangja van. Azaz a túloldalon tudják, hogy a vécén ülsz, miközben beszélsz. Még ha udvariasak is, és nem érzékeltetik… biztos, hogy szeretnéd sugározni magadról a letolt gatyás képet? ;)

 8. Joe: Arra is vigyázni kell, hogy a mobiltelefon ki ne csússzon a kezedből. Ez nem vicc, már nem egy munkamániás ismerősnek kellett a telefonját a vécéből kihorgásznia. A szerencsésebbek még ki is tudták utána szárítani :)

 9. UnA: Neked valami beépített embered van a családunkban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *