Fogyassz, marha

Nej is ráállt a teákra, így most már külön-külön teapolcunk van. Ez jó.

Ma éjjel gondoltam, lopok tőle egy gyümölcsteás filtert. (Nekem csak ébrentartós teáim vannak, azt meg elég snassz közvetlenül elalvás előtt inni.)

Ekkor találtam meg a következő gyöngyszemet: Milford vérnarancs tea. Hozzáadott C vitaminnal.

Na, ez annyira kiverte a biztosítékot, hogy egyből elszállt a kezdődő álmosságom. A C vitamin ugyanis olyan 60 fok körül elbomlik, a teát viszont lobogó vízzel szoktuk előállítani. Azaz mire ihatóra hűl, addigra már híre-hamva sincs a C vitaminnak.

De baromi jól mutat a tea dobozán. Vevőmágnes.

Mint a másik kedvencem, a zöld tea aromájú tusfürdő.

Nagyítás

15 Comments

  1. Véletlenül nem a zöldteás, hanem a zölddinnyés-licsis tusfürdőt fotóztad le :)

  2. Szerintem ez rossz szokás, hogy forrásban lévő vizet teszünk a teára.
    Forralás után meg kellene várni hogy 60 fokra lehüljön és azt használni.
    Legalábis a zöld teánál mindenképpen ez a javasolt módszer.

  3. Én 90 fokot tudok, de ezen nem veszünk össze. Egyébként a forralás nem véletlenül alakult ki. A középkorban a Távol-keleten ezt találták ki a szennyezett víz ihatóvá tételére: felforralták és teafüvet dobáltak bele. 60 fokos vízben nem pusztultak volna el a bacik.

  4. varanusz:

    Nem az a kép üzenete.

  5. A forralt vizet kell visszahűteni teafajtánként eltérő hőmérsékletűre.
    A borokat sem egyféle hőfokon iszod

  6. Naaa, igen milyen világban élünk, ahol a bútorfényező és a tusfürdő “igazi” citrom aromával készül, de az ital amit beléd tolnak az csak citrom “ízű”.

  7. CsasZ:

    Mégha csak citromsav lenne. Egyetemistaként részt vettem egy KK-ban, ahol azt kutattuk, hogy a citromsav hány százalékát lehet a jóval olcsóbb almasavval helyettesíteni anélkül, hogy jelentős ízváltozás következne be.

  8. Hvala:

    Igazad van, csak a hasonlat sántít egy kicsit. A bort tényleg különböző hőfokon iszom, a teát viszont mindig azonoson: amikor már nem égeti a számat. :)

  9. Az igazság az ,hogy egy kicsit csalódott vagyok.Mindent olyan alaposan ,rákészülve csinálsz.A teával elég mostohán bánsz,pedig nem akármilyen élvezet:-)))

  10. Akasztják a hóhért. :-)

    Én szoktam mondogatni az embereknek, hogy igenis foglalkozzanak azzal, hogy milyen bort isznak, ismerkedjenek meg az ízekkel, finomítsák csak bátran az érzékelő képességüket, hiszen ez egy remek mód arra, hogy puszta agymunkával fokozzák az élményeiket.

    Alapvetően teás ember vagyok, tudom is, hogy mi a különbség a fehér, a sárga, a zöld (japán v. kínai), a piros éa a fekete tea között – nem is beszélve a gyümölcs- vagy a gyógyteákról. De a hőmérséklettel való variálás soha nem fogott meg. Úgy érzem, hogy a forró teának van a leggazdagabb aromája, mind belélegezve, mind megíva. (A C vitamin meg egy másik történet – azt nem teában oldva fogyasztom.)

  11. Jut eszembe, senki nem olvasta össze a két flakkon feliratát?

  12. jaj ez fajt.

  13. De összeolvastuk. És még tisztán emléxünk arra a 10-15 évvel ezelőtti időszakra, amikor először szembesültünk a poénnal. antalimre.hu? Vagy rádszakadt a hix-móka arhivuma? :)

  14. :-D
    De a kep azert is hasznos volt, mert igy nem felejtettem el mosogatoszert venni. :-) Egy apro kosz mindenkepp jar erte. Oke, jar erte egy hatalmas is ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.