Az ehető boldogság

Szokták mondani, hogy minden szelet csokoládé egy falat boldogság. Lehetséges, lehetséges…
De ha már valamit a dobogó tetejére kellene állítani, én boldogság terén sokkal inkább szavaznék egy emberes szál kolbászra, újhagymával – vagy mostanában, télen, savanyúkáposztával – friss szezámmagos barna kenyérrel, vajjal, esetleg füstölt gomolya sajttal… és egy üveg hozzá bontott rizlinggel vagy leánykával. Mindez nyugodt környezetben, bicskával szeletelgetve.

ps1:
Itt maximálisan találkozunk Nejjel. Külfödről nem egzotikus csokit kell hoznom neki, hanem egzotikus féldisznót.

ps2:
Meg egyébként is, próbáltál már csokira bort inni?

18 Comments

  1. Ha éppen van finom, magas kakaótartalmú keserűcsoki otthon, arra egy korty testes vörösbor nálunk bejön a végén: jól kihozza a bor ízét, mint az eper a pezsgőét. De ez a kolbász – újhagyma – friss barnakenyér kombó: Ilyet ennem kell a napokban !

  2. Nekem eleve a magas kakaótartalmú csoki nem jön be. Egyszer hoztam külföldről márkás svájci 100-as csokit – hetekig lökdöstük itthon. Senki nem bírta megenni.

  3. Szavazok:
    kalbász-újhagyma-barna kenyér-orda sajt.
    A “kalbász” .ne. “kolbász”!
    :D

  4. “Meg egyébként is, próbáltál már csokira bort inni?”

    Nemrég egy házi borvacsora keretében csoki fagyis csokis muffint ettünk egy 20 éves Porto mellé. Azt kell mondjam, hogy fenomenális volt!

  5. Ha már fagylalt. A Vári féle csilis csoki fagylalt mellett tényleg jó egy pohár vörösbor.

  6. Ha behagymázol a kolbászhoz, akkor bármilyen bor csúszik, nem?

  7. Nem. A desszertborok határozottan kiesnek, de az aromásabbak is. Egy ilyen hagymás/kolbászos kajához a nyersebb, savasabb borok illenek.

  8. Takóca,

    A portói az finomított desszertbor, az tökéletes az édességek mellé.
    Nálunk általában nincs édes bor, én nem túlzottan vagyok oda a tokaji borvidékért sem. Viszont tény, hogy ezt nem említettem az írásban.

  9. jut eszembe: az egyik kollégám a lekváros kolbászra esküszik! De komolyan! :)

    Joep: én viszont rajongok értük! :)

  10. az egyik kollégám a lekváros kolbászra esküszik

    Nem nagy dolog, én kétszázötven-millió embert ismerek, akik így eszik. Úgy hívják őket, hogy amerikaiak. :)

  11. Mondjuk boltban kapható igazán jó kolbász ritka mint a fehér Zorro. A jó házikolbászon kívül talán a gyulai az ami nekem mindig bejön.

  12. a magas kakaótartalom nem feltétlenül a 100%-ot jelenti… én spec szeretem ha egy csoki keserű, de 55-65% az igazi, annál több az valami ehetetlen vacak, nem is értem kinek gyártják :D

  13. egzotikus csokiert amugy sem kell kulfoldre menni :D)
    http://www.paganinicsokizo.hu/termekek/01csokolade.html

  14. Persze, persze. De volt annak némi diszkrét bája, amikor Moszkvából hoztam egzotikus svájci csokit.

  15. osztan van-e moszkvaban Tokaji aszuszemes forrocsoki ? ( gondolom chilis az van )
    bar irtad, hogy nem vagy oda a Tokaji borvidekert, de hidd el uberjo :D

  16. Hidd el, Moszkvában minden van. Én egy éjszaka csak úgy elindultam, zsebemben egy fél rubellel, hogy sürgősen B6 vitamint kell szereznem, mert meghalok. Aztán egy éjjel-nappaliban sikerült vennem ukrán ampullás béhatot, még adtak is vissza pár kopekot. Az más kérdés, hogy ettől a B6-tól is majdnem meghaltam.

  17. Ez most nagyon fájt!
    …kolbász, savanyú káposzta, füstölt gomolya…

    Na majd ottHUN…

    És egy nem amerikai, de még csak nem is angol:) gyeremek(em):
    http://www.flickr.com/photos/mmz123/3117118246/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2020 MiVanVelem

Theme by Anders NorénUp ↑