Szokták mondani, hogy minden szelet csokoládé egy falat boldogság. Lehetséges, lehetséges…
De ha már valamit a dobogó tetejére kellene állítani, én boldogság terén sokkal inkább szavaznék egy emberes szál kolbászra, újhagymával – vagy mostanában, télen, savanyúkáposztával – friss szezámmagos barna kenyérrel, vajjal, esetleg füstölt gomolya sajttal… és egy üveg hozzá bontott rizlinggel vagy leánykával. Mindez nyugodt környezetben, bicskával szeletelgetve.
ps1:
Itt maximálisan találkozunk Nejjel. Külfödről nem egzotikus csokit kell hoznom neki, hanem egzotikus féldisznót.
ps2:
Meg egyébként is, próbáltál már csokira bort inni?
2008. December 16. Tuesday at 08:21
Ha éppen van finom, magas kakaótartalmú keserűcsoki otthon, arra egy korty testes vörösbor nálunk bejön a végén: jól kihozza a bor ízét, mint az eper a pezsgőét. De ez a kolbász – újhagyma – friss barnakenyér kombó: Ilyet ennem kell a napokban !
2008. December 16. Tuesday at 08:28
Nekem eleve a magas kakaótartalmú csoki nem jön be. Egyszer hoztam külföldről márkás svájci 100-as csokit – hetekig lökdöstük itthon. Senki nem bírta megenni.
2008. December 16. Tuesday at 09:12
Szavazok:
kalbász-újhagyma-barna kenyér-orda sajt.
A “kalbász” .ne. “kolbász”!
:D
2008. December 16. Tuesday at 09:59
“Meg egyébként is, próbáltál már csokira bort inni?”
Nemrég egy házi borvacsora keretében csoki fagyis csokis muffint ettünk egy 20 éves Porto mellé. Azt kell mondjam, hogy fenomenális volt!
2008. December 16. Tuesday at 10:12
Ha már fagylalt. A Vári féle csilis csoki fagylalt mellett tényleg jó egy pohár vörösbor.
2008. December 16. Tuesday at 10:15
Ha behagymázol a kolbászhoz, akkor bármilyen bor csúszik, nem?
2008. December 16. Tuesday at 13:10
Nem. A desszertborok határozottan kiesnek, de az aromásabbak is. Egy ilyen hagymás/kolbászos kajához a nyersebb, savasabb borok illenek.
2008. December 16. Tuesday at 13:13
Takóca,
A portói az finomított desszertbor, az tökéletes az édességek mellé.
Nálunk általában nincs édes bor, én nem túlzottan vagyok oda a tokaji borvidékért sem. Viszont tény, hogy ezt nem említettem az írásban.
2008. December 16. Tuesday at 14:27
jut eszembe: az egyik kollégám a lekváros kolbászra esküszik! De komolyan! :)
Joep: én viszont rajongok értük! :)
2008. December 16. Tuesday at 14:33
az egyik kollégám a lekváros kolbászra esküszik
Nem nagy dolog, én kétszázötven-millió embert ismerek, akik így eszik. Úgy hívják őket, hogy amerikaiak. :)
2008. December 16. Tuesday at 16:39
Mondjuk boltban kapható igazán jó kolbász ritka mint a fehér Zorro. A jó házikolbászon kívül talán a gyulai az ami nekem mindig bejön.
2008. December 16. Tuesday at 17:18
A szakirodalom:
http://kolbaszbajnok.freeblog.hu/
2008. December 17. Wednesday at 00:47
a magas kakaótartalom nem feltétlenül a 100%-ot jelenti… én spec szeretem ha egy csoki keserű, de 55-65% az igazi, annál több az valami ehetetlen vacak, nem is értem kinek gyártják :D
2008. December 17. Wednesday at 07:43
egzotikus csokiert amugy sem kell kulfoldre menni :D)
http://www.paganinicsokizo.hu/termekek/01csokolade.html
2008. December 17. Wednesday at 11:34
Persze, persze. De volt annak némi diszkrét bája, amikor Moszkvából hoztam egzotikus svájci csokit.
2008. December 17. Wednesday at 22:01
osztan van-e moszkvaban Tokaji aszuszemes forrocsoki ? ( gondolom chilis az van )
bar irtad, hogy nem vagy oda a Tokaji borvidekert, de hidd el uberjo :D
2008. December 17. Wednesday at 22:06
Hidd el, Moszkvában minden van. Én egy éjszaka csak úgy elindultam, zsebemben egy fél rubellel, hogy sürgősen B6 vitamint kell szereznem, mert meghalok. Aztán egy éjjel-nappaliban sikerült vennem ukrán ampullás béhatot, még adtak is vissza pár kopekot. Az más kérdés, hogy ettől a B6-tól is majdnem meghaltam.
2008. December 18. Thursday at 00:57
Ez most nagyon fájt!
…kolbász, savanyú káposzta, füstölt gomolya…
Na majd ottHUN…
És egy nem amerikai, de még csak nem is angol:) gyeremek(em):
http://www.flickr.com/photos/mmz123/3117118246/