Még mindig adóbevallás.

A személyes dolgokon végül átjutottam, bár a lakáseladás/vásárlás részt rendesen megcifrázták. (Először azt mondták, hogy ha nem keletkezett adóköteles jövedelmem, akkkor hagyjam üresen. Még jó, hogy továbbolvastam: később ugyanis azt mondták, hogy a bevétel akkor is adóköteles, ha ugyanabban az évben drágább ingatlant vásároltam, tehát bevallandó. Legfeljebb a rubrikák körtánca után majd kinullázódik.)

Ekkor jött a vállalkozós rész. Tavaly jópofa dolgot vezettek be: ha veszteséges voltál, akkor választhatsz: vagy az Adóhivatal besaccol neked valami minimumadót, vagy halálra adminisztráltatnak. Ha van valami, amit utálok, akkor az ez. Miért nem lehet egy főállás mellett vállalkozó ember tartósan veszteséges, különösen akkor, ha a főállása és a vállalkozási tevékenysége gyökeresen más? Ezek soha nem hallottak még a hobbiról?
No, mindegy. Megnéztem, mit kellene kitöltenem, ha megkeményítem magam. Barátom, 3 évre visszamenőleg még azt is be kell írnom, melyik nap milyen színűt szartam. Gondoltam, kiváncsiságból megnézem, mekkora adót saccolna be nekem az okos program. Na, ekkor vigyorodtam el szélesen. Ugyanis a progi nem abszolút értékben tippel, hanem a százalékkulcsokkal játszik. Nekem viszont a tavalyi összes jövedelmem 0, azaz nulla forint volt. (Nem volt túl jó év, na.)
Úgy döntöttem, gavallér leszek. Övék lehet akár a 100 százalék is.