Tél az erdőben

Nem aludtam túl jól az éjszaka, korán kivetett az ágy. Kinéztem az ablakon – és gyönyörű, békés, fehér tájat láttam. Nem is vacakoltam sokat, melegítő, túrabakancs, télikabát, 3 cent bölényvodka, fényképezőgép – és már úton is voltam az erdőbe.

Nagyítás Nagyítás

Nagyítás Nagyítás

Nagyítás Nagyítás

Nagyítás Nagyítás

Nagyítás Nagyítás

Nagyítás Nagyítás

Az összes kép ebben az albumban található.

9 Comments

 1. “Kutyafáját, a hólapát meg otthon maradt!” :-)

 2. Azt észrevetted, hogy mennyivel jobban megmaradt errefelé a hó, mint másfelé, hasonló kertvárosi részeken? Én speciel most a 85-össel jöttem többször is át az Örsről a Kökire és Kőbányán messze nem volt ilyen szép, fehér a kertváros, mint itt. Gondolom az erdő miatt is van, hogy hűvösebb erre a levegő.

  Csak azok a felelőtlen hülyék zavarnak, akik 2 centi hó miatt is egy szakajtó sót bírnak kiszórni a járdára a házuk elé, növényekre, cipőkre, kutya-macskamancsokra nem gondolva. :I Nekem nagyon úgy tűnik, hogy magyar ember pánikba esik, amint hullik pár cm-nyi hó, vagy a hőmérő átmegy mínuszba. Pedig az olaj- és gáztartalékai a Földnek még el sem fogytak. :))

 3. Még a Bakonyban tűnt fel, hogy minél inkább városi a környezet, annál hamarabb olvad a hó. Kispesten például, ahol a Kertváros is sűrűn be van építve, szinte meg sem marad. Itt viszont… még csak nem is falusias a környék, ez a világ vége. :)

 4. Nyáron is jóval melegebb a belváros, mint errefelé.

  Az előző “pánikolós” gondolathoz még annyit fűznék hozzá, hogy az emberek imádnak panaszkodni is, fölöslegesen. Voltam az előző beírás után közben kint a Béke téren bevásárolni, zöldségesnél is. Bejön egy öreg fátter utánam, hogy csak benéz – nem vett semmit, csak siránkozott, hogy milyen hideg van! :/

  Azt még el tudnám fogadni, ha az zavarná és amiatt sírna a szája, hogy pl. drága lesz neki a fűtés, de nem, ő csak így, l’art pour l’art. Ha meg fázik, akkor b*zmeg FÖL KELL ÖLTÖZNI! A hócipőm tele van, hogy ha az időjárás nem +15-25 Celsius fok között van, esik valami csapadék, fúj a szél, akkor nyafognak. No meg vezetni is elfelejtenek, mint sokszor látom.

  Itt is be kéne vezetni azt, amit egy BBC-s sorozatban láttam Bergenről: Norvégia (és a Föld) egyik legcsapadékosabb városa. Ti. az Észak-Atlanti-áramlattal érkező meleg, nedves levegőt a norvég hegyek a város mögött felnyomják, és az eső emiatt a nyakukba szakad. Ott már óvodás korban azt tanítják a gyerekeknek, hogy “nincs rossz idő, csak te nem öltöztél föl jól”. Ez nálunk is ráférne az ilyenekre. :I

 5. kutya-macskamancsokra nem gondolva.

  Hah! Kibújt belőled a macskabarát. ;-D

  Egyébként így van, a magyar tipikusan panaszkodós. Ha találkozol valakivel és megkérdezed, ‘mi van veled?’ – már sorolja is, miket szívott mostanában.

 6. Azon túl, hogy a kertünkbe szarnak, nincs problémám a macskákkal és nem is nagyon volt soha. :) Sőt, több ismerősöm macskája első látásra is kifejezetten megkedvelt.

  Egyébként azt nem szeretem bennük, hogy a személyiségük nagyon lutri. Ha az ember kifog egy szemétkedős, despota macskát, az istennek se tudja megváltoztatni egy kicsit se. No nem arra gondolok, mint a kutyánál, hogy az ember a falkavezér, csak legalább valami békés egymás mellett élésre. :)

 7. lenni irigy, nalunk nem is hullott 8[

 8. Pedig az ember azt hinné, hogy felétek ilyenkor már a hólánc a divat.

 9. Adi, nincs olyan despota macska, akit nem lehetne fenéken billenteni. Aztán tőlem annyit despotáskodik, amennyit akar, legfeljebb kint alszik az udvaron.

Leave a Reply

Your email address will not be published.