Sztrájk

Már szólok előre, hogy negatív leszek. Nagyon.
Most hallom a rádióban, hogy a MÁV és a BKV után a Posta dolgozói is sztrájkra készülnek.
Ezzel azt hiszem, teljes lett a kör. Az összes kőkorszakból ittmaradt, piacgazdaságot még csak hírből sem ismerő cég kilépett a porondra. Legalább 30 éves becsontosodott gondolkodásmóddal, bújtatott munkanélküliekkel, az államon élősködő, tökvakarós mentalitással nyomuló cégek dolgozói úgy érzik, kevés a méz a madzagon.
Életem egyik nagy elégtétele, hogy szinte teljesen függetlenítettem magam a postától. Levelet már csak elektronikusan írok, a csekkeket is weben adon fel, még ha így drágább is – de legalább nem kell bemennem a hányingerkeltő hivatalokba. Kézbesítők… ezt tudják. Meg azt, hogy a webes csomagküldő szolgáltatók nagy része már nem hajlandó Magyarországra csomagot küldeni, olyan nagy mértékű a lopás a Postán. És ez odabent senkit sem zavar.

Sztrájk. Csináljátok csak. Remélem, ez a harc lesz a végső. Utána még a cégek helyét is beszántják majd sóval.
Aztán talán nulláról lehet valamit építeni.

7 Comments

  1. Miért lenne drágább a webes befizetés, mint a csekkes?

  2. Nálam 50 Ft/darab.

  3. A csekk asszem kb. 100 Ft-jába kerül a szolgáltatónak (nem a papír), amit nyilván az ügyfelein ver le. Normális szolgáltatók (pl. biztosítók) adnak kedvezményt banki fizetésnél. Ahol nem adnak, ott persze neked nem éri meg vállalni a +50Ft-ot. De lehet keresni olyan banki csomagot is, ami elég alacsony havi díjért ingyen netes átutalást és beszedést biztosít.

  4. Maximum csoportos beszedési megbízásnál adnak kedvezményt. De nem is ez a lényeg, sokkal inkább az, hogy nem érdekel. Nekem megér havonta max egy ezrest, hogy nem kell kétszer-háromszor a postára mennem.

  5. Nem mindenhol drágább. Nálam 149 Ft a folyószámla díja, utalás netbankon 0 Ft. Ha géptől távol jön rám az utalhatnék, akkor ingyen van WAP bank (persze a mobilszolgáltató díjával)

  6. Összesen azt nem értem, hogy miért nem jó a csoportos beszedés – persze megfelelő összeglimittel. Villany 10, gáz 30, víz 5, telefon 5. Telefonra meg már ott a távszámla, remélem másnál is elterjed és a postaládát szinte el is lehet felejteni.
    Minek havonta 5x szarakodni mindenféle idiótasággal? Elég kétszer megnézni, hogy mindenki annyit emelt-e le, ami jár.

  7. Szeretem én ütemezni a pénzkiáramlást. Volt már olyan, hogy tudatosan csúsztattunk meg egy-egy havi részletet, mert másra kellett a pénz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading