Lakossági fórum, utánlövés

Éjszaka még eszembe jutott egy vitadarab, mely megérdemli a rögzítést.
A fórumon elhangzott az, hogy ez az út nem nekünk épül, nem a mi terheinket csökkenti, ellenben a mi életterünket veszi el. Erre azt válaszolta az alpolgármester, hogy esetleg meg kellene kérdezni azokat, akik olyan utcákban laknak jelenleg, ahol állandósult a dugó, pont a külső kerületek közötti megfelelő utak hiánya miatt.
Csakhogy ez meglehetősen alattomos válasz. (Oszd meg és uralkodj.) A fórumon is elmondták, én is elismétlem: ezeken a kis utcákon azért olyan nagy jelenleg a forgalom, mert az M0 forgalma megy rajtuk. Azé az M0-áé, amely még mindig nincs készen és amely miatt az Észak-Pestre menő teherforgalom kénytelen itt görcsölni, egy alapvetően kertvárosi kerületben. Amint megépül az M0 – és nem adunk neki kerülőutat, hogy visszajöhessen a házak közé – akkor azokban az utcákban is drasztikusan le fog csökkenni a forgalom.

2 Comments

  1. Na meg azért akkora a forgalom, mert a Juszuf, a Todor, a Jorgosz meg a Mircsea kamionon szelik át fél európát, ahelyett, hogy az árut uszályra tosznák a Deltánál, aztán felúszhatna egész Rotterdamig. És mi ezeknek az autópályamatricáját kapjuk a 3mdHUF/km-es autópályáinkért.

  2. Már hajózható lenne végig a Duna?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *