Minek nevezzelek

Határozottan örülök annak, ami most a foci EB ügyében történt. Nekem már legalább tíz éve az a véleményem, hogy Magyarországon megszűnt a foci, csak nem vesszük észre. Most már muszáj észrevennünk: Európa belenyomta az orrunkat a bilibe. És amit ott találtunk… nos, az a magyar futball.

8 Comments

 1. Arra gondolsz, hogy most majd gatyába rázzák a focit? Tessék megnézni/elolvasni Mészöly, Gyárfás és Kisteleki mester idevonatkozó szentenciáit és láthatod, hogy az atyaúristennek se fognak ezek felébredni, ha mégis, sose fogják bevallani. Seggvédelem a maximumon: az volt is, lesz is.

 2. Forma1 sincs, mégis minden évben megrendezik nálunk is a futamot.
  Jó ez az új spam elleni védelem :)

 3. A kettő között van egy apró különbség: a fociban a rendező ország csapata automatikusan tagja a mezőnynek. Legalábbis régebben, amíg figyeltem a focit, így volt.

 4. Zs,

  Őszintén szólva, én inkább abban reménykedem, hogy betiltják nálunk a focit. :) Aztán a lelkes illegális amatőrök segítségével nulláról felépülhet valami.
  Komolyra fordítva, nagyon sokat nyernénk azzal, ha a nagy pénzek undorodva kivonulnának végre a fociból és tényleg csak azok játszanának, akik élvezetből, lelkesedésből csinálják. Mondjuk, mint a Faroer-szigetek.

 5. Szerintem most is bekerül a rendező ország, de az EB értékéből mit sem von le, hogy a rendező ország csapatát atomjaira verik szét mások :) Legalábbis engem nem érdekelt volna…

 6. Téged nem, de az UEFÁ-nak égés.

 7. “betiltják […] Aztán a lelkes illegális amatőrök segítségével nulláról felépülhet valami.”

  Háttárpád… szerinted minden, ami illegális, ám lelkes amatőrők üzik, az jó az országban? Prostitúció, droghelyzet, graffiti, sorolhatnám?

  Szerintem te nem a betiltást szeretnéd, hanem azt, hogy állam bácsi vonuljon ki az egészből a picsába, szakadjon össze az egész focipiac, aztán a káoszból nőjön ki valami önszerveződő, öneltartó dolog. Ezzel egyetértenék.

 8. Amatőr szinten mehetne szerintem is. Iskola és/vagy munka mellett, tagdíjakat szedve! :) Akárcsak a hazai amerikai fociban. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.