Beüzemelem nálad az Internetet

Az utóbbi évek leglehengerlőbb reklámja. Ha valaki nem tudná elolvasni rendesen, az elmosódott szöveg azt mondja, hogy “A mi szakemberünk beállítja Ön számára az internetet!

Érted, ugye. Ott áll az az öntelten mosolygó alak, akiről sugárzik, hogy tudja mi az, hogy Internet, sőt mi több, be is tudja állítani. Büszkén. És ott áll mellette a jókedvű ügyfél, aki alig hisz a szemének. Hiszen itt most éppen beállítják az Internetet…

13 Comments

 1. És lassan az ügyfél mögé kerül, oszt’ le is tölti neki az egészet.

 2. Nem tudom, annál a cégnél hogy’ is mondják?

 3. Be-ü-ze-lem, főnök? Biztos? ;)

 4. Eh… elgépeltem. :)
  Köszi, javítva.

 5. Aludtam rá egyet, de még most sem értem, hogy mi a bajod. Mindenhol spammelem, de most itt is, hogy a magyarországi internetezők mennyiségénél már csak a normális, legalább pozitív júzerhozzáállással rendelkezők száma a kisebb. Szerintem.

  Nem akarok falusi Mari nénizni, a teszkóban lehet látni, hány embernek van baja a saját bankkártyájával, pedig bazmeg az a zöld, négy szám, zöld kombóban kimerül. És akkor az internet…?

  Vagy a vizitdíj-automata, aminek a kurva nagy képernyőjére ki van írva kurva nagy betűkkel, hogy “nyomd meg a kék gombot” és nem nyomja meg az állatja a kék gombot, hanem rögtön a pénzt akarja beletuszkolni és ágál, hogy a masina nem fogadja el, mert olvasni is képtelen.

  Vagy az egygombosnál bonyolultabb sorszámkiadó automata, az is problémás.

  Egyszóval, gúnyos kirekesztést érzek a cikkben, végre egy cég, amely nem csak odabassza az internetet az asztalra, hogy gyűrje fel magának a kedves vevő, hanem rendesen felszereli, beszintezi, befesti olyan színűre, amilyenre a kedves vevő kéri.

 6. Nagyítsd ki a képet és nézd meg az arckifejezéseket meg a testbeszédet.

 7. A piros ruhás beállítási szakembernek nem látszik a jobb keze. Sokat árnyal az arckifejezések értelmezésén. A cél jogos, F99-nek igaza van, de a reklámot nem kicsit, nagyon.

 8. A reklámokban az ostoba öröm alapvetés, lásd orgazmust okozó tusfürdő, összebaszott konyhát vidám mosollyal cifesítő vagy cillitesítő háziasszony, esetleg kisgyermekes anyuka.

  Nekem az jött le, hogy ott az ifjú szakember (szerintem ő van elöl, ő gépel, nyilvánvalóan éppen állítja az internetet befelé), míg az idősödő ügyfél tartja neki a laptopot (vagy csak fogja, hogy az ifjú szakember el ne lopja, esetleg csak segít, mert még nincs rendesen belecsavarozva az internet a laptopba és lötyög), közben örül és néz a nézőre, hogy látjátok, nekem már milyen jó. Lesz mindjárt.

  Nem azt mondom, hogy nincs benne egy kis ifjú özvegy vs. daliás vízvezetékszerelő effekt, minimális pederasztia meg homoszexualtás, de lássuk be, ez a plakát így még nagyszerűbb példája annak, hogyan lehet nem ócska típusokkal operáló, semmilyen vonalon nem kirekesztő reklámot készíteni.

 9. most nem azért, de mindkettőnek csak az egyik keze látszik;)

 10. F99: Remek, te pont fordítva értelmezted a plakátot, mint én – de a tiéd is kiváló.:)

 11. illetve:

  “beüzemelem nálad az internet!”

  hamár nyelvészkedünk LOL

  w-

 12. Grafitosodunk? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.