Szürke hétköznapok

Ahhoz képest, hogy mind a múlt hétre, mind a mostanira laza megimerős/dokumentálós munkát terveztem, betakartak rendesen az incidensek – még ki sem másztam az egyikből, már jött a másik.
Aztán idehaza úgy fogadott a gépem, hogy belépés után feldobott egy login ablakot a www.coloradosheep.com oldalra. Ilyennel nem tréfálunk, a netről lekaptam egy spyware gyilok progit (AVG Antispyware), három és fél órája szkenneli a gépet, eddig 208 fertőzést talált. (1 low, 1 high, a többi közepes.) Nem rossz teljesítmény, ahhoz képest, hogy van egy szigorúra hangolt személyes tűzfal (Kerio), egy naprakész rezidens vírusvédelem (Symantec) és egy rendszeresen futtatott spyware irtó (Scanspyware) rajta.
Kész szerencse, hogy a tabletpc egyre inkább kezd normális munkaeszközzé válni, így ma este már arról indítgattam újra a céges Exchange szervert. Incidens, persze – miért kérdezed?

[Update]
A SpyBot azt mondja a Scanspyware progira, hogy malware – azaz hamis riasztásokat generálva kényszerít arra, hogy megvedd. Most telepítem döntőbírónak a Spyware Doctort. Boksz.

4 Comments

  1. Köszi. A Pandáról, még a vírusirtó korszakából, nincsennek jó emlékeim, de ez az online keresési lehetőség hasznos lehet. (Habár éles helyzetben az ember safe módban keresgél, akkor meg nincsen net.)

  2. Nem szoktam ilyet, tenyleg, de ilyenkor nem lehet nem mondani, hogy “get a mac”

  3. Miert nem probalod a windows defendert? Ingyen van ha legalis a win-ed (gondolom az) es en eddig meg jobbat nem talaltam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *