Mostanában azzal töltöm napjaimat a gályán, hogy kilométer hosszú leveleket írok. Egyik multileány ügyfelünket egyik kézből megkínálták egy worldwide Active Directory konszolidációval, visszakézből meg egy worldwide címtár szinkronizációval.(1)
A két projektet az anyacég különböző részlegei vezénylik. Hihetetlen mennyiségű levelet kell írni, hogy egyáltalán felfogják, mi van itt és mire kell felkészülniük, hogy utána lehetőségünk legyen megvalósíthatósági elképzelésekről beszélgetni.
Nincs is nekem sok bajom ezzel, kifejezetten szeretem az egy kilométeres távot írásban… de tíz óra gépelés után itthon már a harapós lónak van kedve a blogot is széjjelfeszíteni. Szóval mára ennyi.

(1) Hogy mi a különbség? Az AD konszolidáció azt jelenti, hogy sok kicsi – kicsi a francot – AD-t vonnak össze egy nagy AD-ba. A címtárszinkronizáció viszont azt, hogy mindenféle szakadt címtárakat – beleértve sok pici AD-t is – kapcsolnak össze MIIS segítségével. A történet érdekessége, hogy először a címtár összekapcsolás fog megtörténni, majd miután minden gyönyörűen működik, lebombázzuk az egészet és összesöprünk mindent egy AD-be.
És még én érzem magam időnként következetlennek.