Tanujj tinó

Ma leküzdöttem ezt a vizsgát: TS: Microsoft Exchange Server 2007; Configuring
Hát, lehettek volna kevésbé szemérmesek is a fiúk, nyugodtan adhatták volna azt a nevet is a vizsgának, hogy Microsoft Exchange Server 2007; Powershell Buserator (ejtsd buzerétör). A kérdések 80%-a valami parancssori matyi volt, és nem is mind az egyszerűbbek közül. Hogy mire gondolok? Például erre. Csak fusd át a paraméterlistát. Apró nüansz, hogy a parancs paraméter nélkül futtatva az _organizáció_ összes postafiókját kilistázza, függetlenül attól, hogy mely szervereken vannak. Vagy olyan huncut trükkökre gondolok, hogy a get-mailboxstatistics cmdlet négy értéket ad vissza egy postafiókról, ha lefuttatjuk; de ha a kimenetelt csv fájlba irányítjuk, akkor már vagy huszat.

Külön szépsége volt a vizsgának, hogy se tananyag, de még csak braindump sincs hozzá. Oké, egy helyen láttam valami braindumpot, de fizetős volt, odáig meg nem süllyedünk. Tananyag meg… végül is, itt minden megvan, csak éppen ezer apró darabra törve. Lehet összerakosgatni a mozaikdarabokat.

No, mindegy, nem morgok. Megvan. Mostantól MCTS is.

[Update]
Pontosítok: könyv hamarosan lesz belőle.

This entry was posted in IT.

10 thoughts on “Tanujj tinó

  1. Tanultam már a IAS, RSX11, RSTS-E, VMS-el korábban. Ez a struktúrált DCL (DIGITAL Command Language) most újat hozott, egy csomó dolgot el kell felejteni, egy nagy csomót újra megtanulni, beidegelni.
    Tanulok én is, ha nem is ilyen irammal, mint te.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *