Update4

Most meg F99 ébresztette fel bennem a sztorizhatnékot.

Én ezt földhivatali széljegyzettel játszottam el, amikor el akartam adni a lakásomat. Két előző tulajdonost kellett felkutatni és aláíratni velük ügyvéd előtt, hogy megkapták a lakás árát és érvényes az ő adásvételük.
Nem mondom el, mert megint sírva fakadok.

Nem rossz. :)
Ha már rémtörténetekről esik szó, az sem volt kispálya, ahogy ezt a mostanit megvettük. Ez valamikor önkormányzati lakás volt, megvette Jenő, tőle pedig megvette Ödön, akitől megvettük mi. Igenám, de az önkormányzat rossz helyrajzi számot jegyeztetett be rögtön az első adásvételnél – így hivatalosan nem az a hapi lett a tulajdonos, aki benne lakott, hanem egy pár lakással arrébb lakó öregember. Úgy mentünk át hozzá, hogy ‘Pista bácsi, lenne itt egy önkormányzati papír, amit alá kellene írni…’ az öreg meg – szerencsére – olvasatlanul aláírta. Ha tudta volna, hogy ezzel a mozdulattal megszabadult egy lakás tulajdonjogától…
Utána már csak a Földhivatalnál kellett átverekedni, hogy végigmódosítsák a láncot. (A hiba azért csak nálunk ugrott ki, mert mi hitelt is akartunk felvenni az ügylethez.)
Első körben nem akarták kijavítani. (Ez még abban az időben volt, amikor hálózsákkal kellett menni a Földhivatal elé, ha aznap be akartál jutni.) Akkor átmentünk a szemben lévő ‘ügyvédi irodába’, jó vastagon megkentük az egyik ügyvédet. Két óra múlva visszajött, majd zavartan visszaadta a kenőpénzt – még úgy sem vállalták a fiúk a hivatalban.
Ekkor bementünk az önkormányzathoz és nekiálltunk verni az asztalt, hogy ha elbaszták, akkor javítsák is ki. Végül elég magas szintig felhallatszott az ordítozás és létrejött egy hármas csúcstalálkozó: mi mint adásvételben érdekelt felek, egy ember az önkormányzattól és egy ember a földhivataltól. Ítt sikerült végre mindent tisztázni és rávenni a két hivatalt, hogy tegyék rendbe, amit elbénáztak.
Két hónap ügyintézés… meg néhány ősz hajszál.
És most megint ilyesmi előtt állok. Normáális?

2 Comments

  1. “az önkormányzat rossz helyrajzi számot jegyeztetett”

    egy ismerősöm építkezik… minden rendben van, bejelentett munkásai vannak, munkavédelem OK, stb

    kijöttek ellenőrizni: az első kérdés az volt hogy hol az 5. ember? mondták a munkások, hogy 4-en vannak! mire, de ház ez az autó 5 személyes! igen de csak négyen jüttünk vele! de akkor is hol az ötödik ember??….

    de a lényeg: egy hibát találtak: az építési engedélyen el volt írva a helyrajzi szám… a szomszéd telek számára.
    Ugyan az önkrományzat hibázott de azért a maximális 2 millás büntetést akarták kiaszbani.

    Mondták, hogy tudják hogy nem ő a hülye,de perelje vissza!

    Normális?

  2. Erről a klasszikus ‘Audi Quattro, Fiat Uno’ vicc jutott az eszembe.

    a maximális 2 millás büntetést akarták kiaszbani
    Remekül fogalmaztál: egy alakba vontad össze a ‘kiszabni’ és a ‘kib@szni’ igéket.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading