2009.06 Poroszló

Az első videódarab egyből egy kivétel lesz: ezt az oktatóvideó után gyártottam. Abban ugyanis elhangzik egy csomó negatív megjegyzés: “ez csak bohóckodás”, “nem tudom, mire jó”, “csak amatőrök használják”, “még soha nem használtam” és “nem ajánlom senkinek”. Szerencsére van egy olyan szokásom, hogy ha valamit lehúzok, akkor azon még sokáig rágódom: biztos, hogy ez ennyire rossz, nem lehet-e, hogy ami nekem negatív, az másnak pozitív?
Szóval nézegettem a Movie Makert… és beugrott. Bakker. Én eddig úgy használtam ezt a programot, hogy sok apró mozgóképből készítettem – konkrétan vágtam, férceltem – össze egy nagyobb videót. De vannak, akik bemenetként fényképeket döntenek be és azokból akarnak videót vágni. Én erre a célra a Memories on TV programot használtam eddig, de… mi lenne, ha megpróbálnám a Movie Makerrel? És igen: innentől hirtelen értelme lett az animációknak (ha csak úgy jönnek a képek egymás után, az túl statikus), értelme lett a fényképes effekteknek, és persze a “fit to music” gombnak is.

Éjjel gyorsan ki is próbáltam a 2009-es poroszlói nyaralás képeivel.
(Ekkor voltunk először kajakkal a Tisza-tónál. Meglehetősen fura szálláson aludtunk, de maga a tó élménye elhomályosított minden kényelmetlenséget.)

Imhol a videó.


 

8 Comments

 1. Csak tipp: dobd be oket egy kozos kategoriaba ;-)

 2. Szintén tipp, emlékeim ködös homályából*: a Movie Makerben beállíthatod, milyen hosszan mutassa az egyes képeket (vagy képek egy csoportját), nem kell feltétlenül elfogadnod az alapértelmezett időtartamot.

  * A Windows 8-ban alapértelmezésben nincs Movie Maker, én pedig minden létező gépen átálltam. De most utánanéztem, és láttam, hogy az új verzióra is letölthető a Live Essentials.

 3. Don Padre ez nagyon tuti!

 4. @Kőnig Tibor: Igen, beállítható. A korábban közzétett oktatóvideóban állítgatom is, serényen. :)
  Amivel nem bírok, az a csoport kijelölése. Olyan van, hogy select all, olyan is van, hogy ha egyszerre olvasok be több képet, akkor azok kijelöltek maradnak együtt – de bent lévő elemek közül nem tudok egyszerre többet kiválasztani.

 5. @Rudi: Igyexik az ember, kérem.

 6. @hrongyorgy: Nyitottkapu-döngetés minősített esete. :)

 7. @JoeP: amikor irtam, akkor meg a Hetkoznapok kategoriaban volt a cikk. :-)

 8. Így van. De fejben már akkor is megvolt, hogy ahogy lesz egy kis időm, külön kategóriába dobom a cikkeket. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.