Elfelejtett xbox jelszó

Elmesélem, mivel töltöttem a délelőttöt: xbox-ot hekkeltem. Az a csúfság esett meg velem ugyanis, hogy elfelejtettem a “jelszavamat”. (Azért idézőjel, mert ez igazából nem értelmes szó, hanem egy gombkombináció.) Mentségemre legyen szó, utoljára egy évvel ezelőtt léptem be.
Hogy mi is volt a kiváltó ok, ami miatt újra kezembe vettem a konzolt? Az, hogy hoztam magamnak is egy játékot (Tiger Woods PGA Tour 08). Csakhogy… belépés nélkül nem igazán lehet vele normálisan játszani. A másik következmény viszont totálisan lelombozott: az én accountomhoz van ugyanis bankkártya rendelve, ráadásul van is rajta párszáz xbox pont. (Nem játékpont, hanem pénzért vásárolható xbox valuta.) Mindemellett emlékeztem tavalyról, mennyi kinlódás volt létrehozni a megfelelő xbox live felhasználót. (Azt kellett hazudnom, hogy a Buckingham palotában lakok, természetesen pontos címmel.) Ergo maradt a törés. De hogyan?
Természetesen Google. Elkeserítően nem találtam semmit, míg végül rámmosolygott a szerencse, ott, ahol legkevésbé vártam: MS Knowledge Base.
Röviden:

 1. Törölni kell a francba felhasználómat a merevlemezről.
 2. Recover gamertag from Xbox live – azaz a Microsoft Live adatbázisból visszaállítjuk a ‘sérült’ profilt. Igaz, ehhez emlékezni kellett, milyen kamu hotmail címmel regisztráltam. Volt némi köldöknézés.
 3. Tulajdonképpen meg is vagyunk: a visszaállított profilban ugyanis nincs jelszó. Nyilván érdemes elmenni a felhasználói beállításokhoz és gyártani egyet.

9 Comments

 1. Hogy aztán fél év múlva megint ne emlékezz rá. ;-)

  Én is nézegettem ezt az opciót, de a második napon, amikor így fogadott a doboz, kikapcsoltam, mert éreztem, hogy nem kell ez ide, csak el fogom felejteni.

 2. Felírtam a többi jelszó mellé. :-)

 3. Akkor meg már nem jelszó. :-) Najó nem kötöszködöm tovább, inkább megyek gémelek egyet.

 4. Dehogyisnem. Van egy spéci jelszótároló alkalmazásom, melyet egy kib. erős jelszóval védek. És az nincs felírva sehová.

 5. Maga a jatek hogy tetszik?

 6. Mondjuk ez bingo, én ugyanígy csinálom. Csak az alkalmazás egy zip fájl. :-)

 7. Valaki már gamelt a GTAIV-el?

 8. FB2,

  Nem akartam elhamarkodott véleményt nyilvánítani.:) Szerencsére. Az első nap után szabályszerűen dühöngtem. Borzasztó nehéz volt a kezelés, egyszerűen képtelen voltam egyeneset ütni, az erősség szabályozása meg még reménytelenebb volt. Az egyéb finomságokról már nem is beszélek. Ráadásul az irányított játékos is rettenetesen antipatikus, annál rosszabb már csak a kommentátor volt, aki egyáltalán nem rejtette véka alá, mit gondol az ütésekről. Nem volt valami pozitív játékélmény, gondoltam is, hogy hagyom a francba. Egyszerűen nem volt kedvem játszani a játékkal – nem hozta azt, hogy csakazértis gyakorlok és majd jó leszek.
  Aztán a következő napon megtaláltam a hozzáadott sajtcédulán a háromgombos ütési technika leírását – és azóta már élvezem a játékot. Bár azt most is zavar, hogy jó ütéseknél nem történik semmi, rossz ütéseknél meg látványosan dühöngenek a játékosok.

 9. Tolto,

  Majdnem. :) Kint már bent volt a kosaramban, amikor a pultnál a fazon közölte, hogy ez csak üres tok, a játék egy hét múlva jön ki – de vesznek fel előrejegyzést. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *