Morfondír

Ugye volt nemrég ez a hír, hogy a BKV bekeményít. Úgy elgondolkodtam, mi is lehet az akció mögött?

 • Egyszerűen csak be akarnak ijeszteni. Mondanak egy vadat, az emberek felháborodnak, erre azt mondják majd, hogy nem is akarunk ekkorát tarolni – és az emberek megnyugodva bólintanak rá a kisebb rombolásra.
 • Mivel már érzi a mostani városvezetés, hogy végük, ekkora minuszból nem lehet feljönni, a továbbiakban nem foglalkoznak a népszerűségük ápolásával – megpróbálnak ott rabolni, ahol tudnak.
 • Valójában úgy gondolják, hogy ez a megszorítás lesz Budapestnek a legjobb.

Megmondom őszintén, én az utóbbitól félek a legjobban.

[Update]
Aztán azóta megjelent egy hír. Mivel lefújták az egészet, így már soha sem tudjuk meg, mi zajlott a színfalak mögött. De tippelgetni még lehet.

Vegyük észre a finomságokat.
Nem ám azt mondták, hogy emberek, elfogyott a fű, elszállt a mámor, rájöttünk, mekkora baromságokat hordtunk össze. Nem. Azt mondták, hogy úgy látszik, a közönség még nem érett meg erre a változtatásra.
És meg fogjuk nyúvasztani azt, aki kiszivárogtatta az elképzeléseinket.

Nem vagyok nyugodt.

[Update2]
Most látom, hogy a délutáni olvasás után tovább finomították a cikket. A végén az lesz, hogy egymás hátát veregetve jót nevetünk az egészen.

5 Comments

 1. Az a meglátásom, hogy ha az internet korában azt hitték, hogy egy ilyen horderejű dolog nem fog kiszivárogni, akkor nem a lámpavasra kell őket felhúzni, hanem a Bolondok házába velük azonnal. Ja, de azt bezárták, eladták stb. Marad a lámpavas. :)

 2. “Hogy múlt hét csütörtökön Demszky Gábor főpolgármester elfogadta a BKV paraméterkönyv-tervét, Dancs azzal magyarázta, a Hagyó Miklós által összeállított anyagból a főpolgármester számára nem derült ki, hogy elmaradtak az egyeztetések a kerületekkel”

  En ezt annyira nem ertem, biztos csokkentertelmu medvebocs letem gatolja megvilagosodasom. A fopolgarmester ezek szerint gondolkodas es elolvasas nelkul minden papirfecnit alair, amit eletolnak tartalomtol fuggetlen? Mert epeszu ember ezt a cuccot ala nem irta volna, meg megbomlott elmeju se igen. Keruleti egyezkedesektol fuggetlen, az egesz fovaros mukodesere befolyassal levo valtozasokrol beszelunk.

 3. Az a szomorú, hogy 2006-ban választani lehetett.
  Vagy ezt a dilettáns tolvajbandát, vagy egy olyan másikat, ami annyira dilettáns volt, hogy még ezeket sem tudta lenyomni. Öszödi beszéd kiszivárgása után…

 4. Ha számít neked, hogy 15 perc helyett 30-at kell majd várnod a villamosra, ha olyan buszjárat szűnik meg, melyet minden nap használsz, akkor írd meg a BKV-nak, és mondd el nekik is, miért nem okos dolog megszüntetni az adott járatot. (parameter@bkv.hu)

  Most láttam a BKV-figyelő oldalán, lehet írni a BKV-nak ezügyben. Hátha :)

 5. andras: Azert vermes remenyeket ne fuzz hozza, ez nem igazan arrol szol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.