Tekintély

Most mondja valaki, hogy nem lehet tekintélyt szerezni a macskák szemében. Nálunk például mindkettő megvárja reggel, mire összekészítem magamnak a reggelit, kiviszem az étkezőbe és nekiállnék reggelizni – ekkor szarnak öt perc eltéréssel mindketten az almukba.

Apropó, macskatulajdonosok. A macskáink felvették azt a szokást, hogy amikor kiengedjük őket az udvarra, órákig elvannak, aztán bekéredzkednek, beletojnak az alomba és újra kimennek. Ahelyett, hogy elintéznék a dolgukat odakint. Ez most csak a fagyott földnek köszönhető vagy nyáron is inkább a puha almot fogják választani a keményebb földdel szemben? Ha igen, ti hogyan védekeztek ellene?

7 thoughts on “Tekintély

  1. Mint valamikori macskatulajdonos, azt tudom mondani, hogy az én cicáim télen alomhasználók voltak (fagyott talaj miatt), nyáron mindig tisztán hagyták az edényüket.

    Egyébként BUÉK vagy inkább HNY

  2. Mi egy rossz asztalkát tettünk ki a kert végébe, egy fa mellé. Alatta mindig száraz marad a föld, és rendszeresen gereblyézzük, kapáljuk is, időnként friss homokot is teszünk oda. Így télen-nyáron kaparható. A két macsek reggel-este kimegy a terepre, elkaparja, amit el kell, csak biztonsági okból van odabenn alom, de hetekig nincs benne “tevékenység”. Nyáron pedig az asztal tetejére rakott selejtezett kardigánon előszeretettel alszanak, napoznak is a cicák.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *