Jópofa félreértések

Furcsa, hogy a blog és a szakmai írások alapján mennyire más kép alakulhat ki az emberekben a valóságostól. Két példát tudok hozni a közelmúltból.

Egy ismerőssel beszélgettünk a belvárosban, majd amikor elváltunk, még megjegyezte:
– Ugye, kocsival vagy?
– ?
– Gondolom, egy ilyen kategóriájú szakembernek már jár a cégautó.
– Aha – böktem ki zavartan – Csak reggel nem tudtam, melyiket válasszam.

Egy másik ismerősöm beszélgetés közben jegyezte meg:
– Kicsit furcsállottam, amikor olvastam a blogodon, hogy mennyit szívtál a laptopoddal. Szerintem a te munkaidőd drágább lehet annál, hogy ilyesmire pazarold. Nincs a cégeteknél ember a gépek karbantartására?

Az első sztori szvsz egy téves – bár eléggé elterjedt – értékitéletet tükröz. A cégautó nem jutalom, hanem munkavégzési eszköz. Az kap, akinek szüksége van rá. Nekem nincs 7/24-es vidéki ügyfelem, nem szállítok hardvereszközöket ügyfeleknek, nekem az eszemet kell prezentálnom, arra meg nagyon jó a távoli hozzáférés, az email vagy a telefon. Munkába járáshoz viszont bőven elég a kerékpár vagy a tömegközlekedés. Végszükségben meg ott van a taxi.

A második sztori már árnyaltabb egy kicsit. Igen, vannak ilyen embereink. Viszont nekem – és a szakértői csapat többi tagjának is – meglehetősen spéci gépeink vannak. Mindenki telepakolta egy csomó olyasmivel, amikre szüksége lehet az ügyfeleinél. Olyasmikkel, melyek rendszeresen kellenek neki. Ezek a gépek nem olyanok, melyeket egy céges image-ből tipptopp újra lehetne húzni. Érthető, ha mindenki azt választotta, hogy ő tartja karban a saját gépét. És ha tudnátok, hogy időnként milyen melókat kell végezni az ügyfeleknél, akkor megértenétek, miért számít felüdülésnek egy-egy laptop újratelepítése.

4 Comments

  1. Tőlem minden második nap megkérdezik, hogy hol dolgozom. Hiszen nyílván valami nagyon nagy cégnél, ha már ennyire értek hozzá.

    Mondjuk egy az, hogy nem értek “annyira” semmihez sem, viszont lassan kéne államvizsgázni. :D

  2. A második kérdésre a legsúlyosabb és igen gyakori válasz: “De van, például én…”

  3. A cégautó nem csak munkaeszköz, hanem péniszhosszabbító is.

  4. És ezt csak most mondod? ;-)

    Egyébként biztos vagy benne? Mondjuk egy Ford Fiesta mennyit hosszabbít? ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *