Rájöttem valami nagyon fontosra

Ha akkorát rúgsz egy macskába, hogy az 3-4 métert repül, akkor az semmilyen hatással sincs a macska lelkivilágára: egy perc múlva ugyanúgy sertepertél a lábad alatt, mintha mi sem történt volna.

Ahogy most állnak a dolgok, a kísérletet hamarosan meg fogom ismételni egy vízvezetékszerelővel is. Lassan szeretnénk már fűteni.

13 Comments

 1. Nekem is van egy elméletem: Ha létezik is jó szerelő/kivitelező/szakember stb, akkor is max. 2 éven belül elsztárosodik (annyi helyre hívják, hogy már semmire sem ér rá vagy erősen lead a színvonalból, hogy mindent meg tudjon csinálni).

  A többség persze sose éri el ezt a szintet (“hülyén született”). Nekik nem lesz alkalmuk elsztárosodni.

  Érdekelne, hogy a kérdéses szagember melyik kategóriába tartozik? Elsztárosodott vagy hülyén született?

 2. Az előző szerelőnk, akit májusban rúgtunk ki – bebukva 30e előre kifizetett forintot – az elsztárosodott kategóriába esett. A mostanit egy megbízható gázszerelőnk ajánlotta, fogalmam sincs, hogy most éppen milyen fázisban van… mindenesetre két hónapja nem tudom rávenni, hogy kijöjjön és elvégezzen egy félórás munkát. Tudom, ez hülyén hangzik, de már annyiszor voltunk ott, hogy igen, minden frankó és jön… aztán hol nekünk jött közbe valami, hol neki. Viszont tény, hogy olyan gátlástalanul hazudik, hogy tanítani lehetne.

 3. Amit a macskára irtál, nem igaz. A macska megjegyez, emlékszik.
  A vizvezetékszerelő stimmel.

 4. Lehet, hogy megjegyez. Azt mondja, ez egy kiszámíthatatlan fickó. De hidd el, miután kiakolbólintottam a konyhából, rá pár percre már szent volt a béke és mászott az ölembe.

 5. SET GRETSY=1

  Kiakolbólít, nincs köze a bólinthoz, csak az akolból való kihajításhoz.

 6. Pedig istenbizony bólintottam is közben.

 7. a macskák nem hülyék, pontosan tudják, hogy melyik rúgást miért kapják :]

 8. Ha szerelő kell akkor szólj! :)
  Én főállás mellett szoktam csinálni, úgyhogy az elsztárosodás nem fog fenyegetni!
  Mi a probléma egyébként?

 9. Arsen,
  Akkor azt kell mondjam, ezek élvezik a repülést – másképp miért játszanák el nap, mint nap ugyanazt? :)

 10. Marzio,
  Holnap – izé, ma – jön egy újabb versenyző. Ez már képben van.

  A helyzet önmagában nem túl bonyolult. (Valamikor külön írást szándékoztam megejteni a témáról, de ez egyre reménytelenebb.)
  Van egy cirkós rendszer. Mivel a konyhát teljesen kicseréltük, a radiátor többször fel-leugrott, így néhány radiátornyi víz hiányzott a rendszerből. Ezt kellett volna pótolni. A szerelő – többhetes, igen intenzív ködösítés után – kijött, hümmögött, lekötötte a tágulási tartályt, majd feltöltötte megadott nyomásra a rendszert. Aztán amikor visszakötötte a tartályt, elment a nyomás. Ezt eljátszotta néhányszor, majd közölte, hogy át kell alakítania a rendszert. Ez húzódik lassan már egy hónapja. Igaz, én se vagyok túl sokat otthon, de ha megbeszélünk egy időpontot, akkor arra azért ott vagyok. Ez a faszi meg nem.

  Végül bedühödtem, felhívtam az előző tulajt, ő megadta annak a gázszerelőnek(!) a számát, aki a vizet is fel szokta tölteni. Ez a hapi fog kijönni ma.

 11. Javaslat: nézd meg, hogy csinálja a gázszerelő a feltöltést, ugyanis ezt 1-2 évente általában meg kell ismételni, mert valahogy mindig kimegy a rendszerből egy-két vödörnyi viz. Nálunk pl. annyiból áll a dolog, hogy egy mosógépcsatlakozó és a kazánban lévő “vizcsap” között egy műanyagcsővel összeköttetést létesitve beleeresztünk a rendszerbe annyi vizet, amig a tágulási tartályból ki nem csordul, oszt kész. 5 perc. Először eme bonyolult illesztési manőverért 6 ezret perkáltam ki a szerelőnek. Az volt a tanulópénz. Persze minden fűtési rendszer más és más, de általában elég egyszerű ez a vizzel-feltöltögetés.

 12. Jósnői állás nem érdekel? :))

 13. Ha gondjaid vannak szólj nyugodtan, ott lakunk Tőletek pár km-re (Vecsés), rátöltünk, kilégtelenítjük, utáa bevágunk egy sört oszt készen van! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *