Fejlemények kerékpár ügyben

Eszméletlen hetem van. Kénytelen vagyok zónákra osztani a napokat és csak arra koncentrálok, hogy az adott zónákban előírt munkákat elvégezzem.
Ma a kerékpár dolgát kellett munka után elrendeznem. Egy korábbi bejegyzésben Al helyretette a fejemben a dolgokat, így bátran mehettem szervízbe. Ahonnan egyből el is hajtottak, hogy ugye görbe a fogaskerék, elhajlott a váltó terelője… na és az is lehet, hogy a vázra applikált tartó is elhajlott, ami gyakorlatilag a váz végét jelenti. (B+ cipőfűző.)
Elküldtek egy másik üzletbe, ahová már záróra előtt öt perccel érkeztem meg… és ahol egy kellemesen antipatikus úriemberrel próbáltam zöldágra vergődni. Én ugyan felvetettem neki, hogy Shimano 105, de csak legyintett, hogy erre a bicajra kár lenne. A meggyőzés sikerült, mivel a váltó csere már amúgy sem volt bekalkulálva. Így lesz rajta egy Shimano RSX (52/42/30), ezzel remélhetőleg kijön az egész cucc, munkadíjjal együtt 20-25-ből.
És persze legközelebb a seggembe dugom a cipőfűzőt, nehogy még egyszer beakadjon.

ps. Viszont azt is tudom, mit veszek, ha gazdag leszek. Olyan országúti gépeket láttam az üzletben, melyekhez már testőr kell.

3 Comments

 1. Inkabb nem kommentalom a szerelot. Abban igaza van amugy, hogy a 105 nem ez a kategoria (igazabol egyel van feljebb) de szerintem az upgrade sosem art. Ha valami tonkremegy, lehet fejleszteni a bicon.

  Ha gazdag leszek, en is tudom mit veszek. :)
  http://www.specialized.hu/bringak/2006/s_works/s_works_mtb/epic_s_works_disc_carbon/

 2. Annyiból könnyen hagytam rá, mert már az elején megszívtam ezzel a géppel. A Hugo-nál vettem és már ott gyanút kellett volna fognom, amikor jó félóráig tartott az első beállítás.
  Aztán másfél évig csak sík terepen mentem vele és amikor elkezdtem hegyekben mászkálni, akkor derült ki a turpisság: a furmányos szerelők csak úgy tudták egyenesbe állítani a hátsó kereket, hogy belereszeltek a a villa végébe egy jó fél centit. Így viszont nagy terhelésnél elcsúszott a kerék, a küllőim meg frankón behajoltak.
  A garancia csak egy évre szólt, meg egyébként is, hogy a francba tudnám bizonyítani, hogy nem én reszeltem bele a villába?
  Szóval most úgy vagyok vele, hogy hajtom, amíg bírja a váz – de túl sok pénzt ebbe nem akarok beleölni.

 3. Azt a k.va… Igy viszont ertheto. Ha meghal es masikat neznel, csak szolj. Segitek rendeset valasztani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.