Larson

Két karikatúra, némi gondolatokkal körítve.

Erről beszéltem itt, a hozzászólás rovatban. Egyszerűen egy csomó minden dekódolhatatlan, ha nem ismerjük az angol frázisokat – és ez különösen igaz a karikatúrákra. Ahol a szerzők mindent elkövetnek, hogy jópofa szójátékokkal dobják fel a rajzot.
Itt van rögtön ez a Larson karikatúra. Tipikusan a fárasztó kategóriába tartozik. Meg kell vele küzdeni, hogy leessen a tantusz. De ha sikerül, pont az adja a humort, hogy mennyie energiát öltünk bele a megfejtésbe, ehhez képest mekkora faviccet kaptunk.

Megjegyzés:
Ha elsőre nem megy, akkor itt a segítség.

Na, és ilyenkor mi van? Ez a rajz 1992-ben készült. Emlékszik valaki akkoriban világháborúra? Én speciel nem. Pedig Gary Larson sokkal nagyobb név volt a szakmában, mint ma holmi dán karikatúristák. És ez bizony egy Mohamedet ábrázoló rajz.
Kedves iszlám fundamentalista barátaim; lehet, hogy akkoriban nem volt szükség arra, hogy eltereljétek magatokról a figyelmet?
Sokat változott a világ ebben a 14 évben.

6 thoughts on “Larson

  1. Mert veled mindig baj van.:)
    Larson egyfajta száraz, abszurd humort képvisel és ez nem mindenkinek jön be. Az életmű összeállítás pl. tele van válogatott reklamáló levelekkel.:)

  2. Ahogy így nézem a választékot, inkább a Spirit of Christmas epizód lehetett. (A különlegességek között.)
    Linket nem rakok, mert Mr. Twig szemmel láthatóan nem szereti a hivatkozásokat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *