Larson

Két karikatúra, némi gondolatokkal körítve.

Erről beszéltem itt, a hozzászólás rovatban. Egyszerűen egy csomó minden dekódolhatatlan, ha nem ismerjük az angol frázisokat – és ez különösen igaz a karikatúrákra. Ahol a szerzők mindent elkövetnek, hogy jópofa szójátékokkal dobják fel a rajzot.
Itt van rögtön ez a Larson karikatúra. Tipikusan a fárasztó kategóriába tartozik. Meg kell vele küzdeni, hogy leessen a tantusz. De ha sikerül, pont az adja a humort, hogy mennyie energiát öltünk bele a megfejtésbe, ehhez képest mekkora faviccet kaptunk.

Megjegyzés:
Ha elsőre nem megy, akkor itt a segítség.

Na, és ilyenkor mi van? Ez a rajz 1992-ben készült. Emlékszik valaki akkoriban világháborúra? Én speciel nem. Pedig Gary Larson sokkal nagyobb név volt a szakmában, mint ma holmi dán karikatúristák. És ez bizony egy Mohamedet ábrázoló rajz.
Kedves iszlám fundamentalista barátaim; lehet, hogy akkoriban nem volt szükség arra, hogy eltereljétek magatokról a figyelmet?
Sokat változott a világ ebben a 14 évben.

6 Comments

 1. Öö.. ha elsőre megértettem, de nem ütött be, akkor velem van a baj? :)

 2. Mert veled mindig baj van.:)
  Larson egyfajta száraz, abszurd humort képvisel és ez nem mindenkinek jön be. Az életmű összeállítás pl. tele van válogatott reklamáló levelekkel.:)

 3. mohamed ügyben felhívnám figyelmedet a South Park 5. évadjának 4. epizódjára, ahol Jézus összehívja csúcsszuper bartait, hogy lenyomják a blaineológusokat (értsd szcientológusokat). a csúcshaverok egyike pedig maga Mohamed, a muszlim próféta és a tüzek ura ;)
  http://www.southparkstudios.com/show/display_episode.php?season=5&id1=504&id2=69

 4. Most hogy mondod, rémlik valami. Egyszer mintha a gyereknél láttam volna ilyesmit. (De az lehet, hogy a Jézus vs Mikulás bunyó volt.;)

 5. Jézus vs. Sátán! Első évad 8. epizód: Damien.
  http://mrtwig.net/ep/108.html

 6. Ahogy így nézem a választékot, inkább a Spirit of Christmas epizód lehetett. (A különlegességek között.)
  Linket nem rakok, mert Mr. Twig szemmel láthatóan nem szereti a hivatkozásokat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *