Így élünk

 • Ezt nehezen bírom megemészteni, de a Microsoftnak sikerült visszautaztatnia az időben. Nem is tudom, melyik oprendszerüknél volt utoljára, hogy egy driver telepítése miatt újra kellett húznom a gépet, de nem kettessel kezdődött az évszám, úgy saccolom. Reggel óta küzdök a géppel, egész nap pizsamában, kaja helyett csak almával, a kihűlt kávém még mindig a konyhaasztalon. Kipróbáltam mindent, ami eszembe jutott, kipróbáltam gyk. mindent, amit a neten találtam – szép irodalma van a classpnp.sys szívásoknak, tömérdek frusztrált emberrel – és semmi. Végső megoldásnak maradt a Windows gyalulása és újratelepítése. Szép munka lesz, közel 3 TB adat és 10-15 vrtuális tesztgép. Lehet, hogy már írtam, de akkor is hitetlenkedve csóválom a fejemet: hogy a fenébe lehet, hogy egy Windows 2008 szerver képtelen megvédenie magát egy rossz drivertől? A találatok alapján a classpnp-s végtelen hurokba kerülő kékhalálok esete legalább két éve ismert, és mindenhol csak vajákolások vannak, meg mellébeszélések, jobb esetben jóindulatú, de nem működő ötletek. Az MS-től például nincs semmi.
 • A forgószékem ma döntött úgy, hogy kitörik két lába. Szerencsére fürge vagyok, mint a puma, így nem gerincen landoltam a parkettán. (Csak megjegyzem, hogy Barna forgószéke a múlt héten tört darabokra alatta. Jó telük lesz a macskáknak a puha székekkel teli teraszon.)
 • Nej tegnap este elromlott asztali lámpájáról kiderült, hogy javíthatatlan. Kuka.
 • Pár nappal ezelőtt ugyanazon az este dobta el az agyát a Galaxy S2-es telcsim és Nej Galaxy tabja. Semmire nem reagáltak, csak a hard resetre. (Telcsinél akksi ki-be, a tabnál reggelre derült ki, hogyan is megy a hard reset.)
 • Ugyanaznap kilazult a hálószoba kilincse, ami azt jelenti, hogy mivel erősebb nyomásra is nyílik az ajtó, így kitárult az út a macskák előtt. Szerencsére még nem próbálták meg benyomni a vállukkal.
 • Az előbb mentem ki egy újabb almáért és kidurrant az előszobában az izzó. Mivel létra kell a cseréjéhez, úgy is marad. A férfiember most nem ér rá.

Ja, hogy ne legyek teljesen negatív, kaptam levelet papíron is, elektronikusan is az UPS vámkezeléstől, ezekkel – plusz az Amazon számlaszerűségeivel – már jó eséllyel lesz áfás számlám.

11 Comments

 1. Hú. Rontás, gonosz szellemek, vagy mi van nálatok? Ez így egyben nem kicsit durva.

 2. Nem tudom, de én is csak kapkodom a fejemet. Nemrég volt a pénztárcaelcsaklizós sztori, hihetetlen mennyiségű utánjárással – és még nincs vége – aztán most ezek. Ez nem az én őszöm volt és a tél sem tűnik annak.

 3. Azert aki a C:\ -re teszi a virtualis gepeit meg az adatait… hat az egy pottyet zoldfulu. Exchange oran nem tanultatok, hogy rendszer kulon particio, adatok kulon particio? :-)

 4. Nálam az asztali lámpák újabban már egy évet se bírnak. Gyakorlatilag a hőtől meg a mozgatástól széttörik a burkolatuk. Bosszantó hogy ezt is úgy tervezik hogy az ember rövid időn belül kihajítsa az egészet. :(

 5. @JoeP: Valami rontáselhárító vajákost kellene hívni :).

 6. @hron84: Nem tudom, hol olvastad, hogy a C-n voltak a virtuális gépek. A szívás az lesz, hogy már nem emlékszem fejből, hány gép volt, amelyikhez több diszk tartozott, illetve semmi nyilvántartásom sincs a tömérdek virtuális hálózatról meg az egyes topológiákról.

 7. @meow: Én inkább a rossz passzban és a küzdésben hiszek. :)

 8. Szia,
  ha esetleg még nem fejezted le a WS 2008-at:

  Driver BSOD-bol nem nehez visszaallni. Tiltsd le az automatikus restartot, hatha kiirja a hibas drivert (classpnp-n kivul), amit aztan kigyalulhatsz a registrybol/atnevezhetsz a diszken. Ha keszul minidump probald betolteni ebbe a progi-ba: http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html, szinten jo eselye van megtalalni a hibas drivernevet.

  Ha megvan a drivernev, registryben a hklm\system\ccs\services alatt megtalalhatod a hozzatartozo service-t (WinRE-bol inditva mountolni kell a registryt es a hklm\system\cs001 vagy cs002 alatt keresni), a “Start” erteket 4-esre valtoztatni (pl. http://support.microsoft.com/kb/103000)

  Roviden ennyi, de nyugodtan irj egy levelet, szivesen segitek.

 9. @Istvan:

  Driver BSOD-bol nem nehez visszaallni.
  Eddig én is ezt hittem. :)

  Tiltsd le az automatikus restartot, hatha kiirja a hibas drivert
  Nem kell letiltani, 1-2 perc, amíg írja a dumpot, annyi idő alatt el lehet olvasni a képernyőt. Annyi infót ad csak, hogy “process1 initialization failed”, vagy valami hasonló. Viszont az automatikus javítás pontosan kiírja, hogy BadDriver, igaz, csak egy verziószámot tesz mellé, ez alapján meg bármi lehet. (Pl. a classpnp.sys verziószáma is ez, de úgy általában a feltelepített windows-é is. Ami azért elgondolkodtató, hiszen én eddig a hangkártya driverére gyanakodtam.)

  Ha megvan a drivernev, registryben a hklm\system\ccs\services
  Ezt már végigjátszottam, igaz, a drivernév nélkül. (Saccra kigyilkoltam minden drivert és szolgáltatást, ami a konkrét hangkártyára utalt.) Kösz a minidumpos tippet, azt még kipróbálom.

 10. Illetve most nézem, hogy valami árulás van. Az oprendszer verziója 6.1.7601 (ugyanez a classpnp.sys verziószáma is), a problem signature szerint viszont a bad driver verziója 6.1.7600.16385, azaz valami régebbi MS driver lesz.

 11. Hmm, erdekelne az a dump fajl. Fel tudnad tolteni/el tudnad kuldeni? Ha nincs kedved GB-okat dropbox-ozni, registryben allitsd at minidump-ra a tipust, es johet emailben zippelve.
  http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc976050.aspx

  Ha corruption-re gyanakszol, megprobaltad mar az offline SFC-t futtatni?
  http://www.sevenforums.com/tutorials/139810-sfc-scannow-run-command-prompt-boot.html

  Mar biztos te is megtalaltad, de nincs veletlenul McAfee Agent-ed? :)
  http://support.microsoft.com/kb/2746140

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *