Újra itthon

Nem, basszus, nincs béke.

Az önkormányzat – és megbízottai – folyamatosan azzal jönnek a Facebookon, hogy van 5-6 ember, csak azok verik a tamtamot, a többségnek nincs semmi baja a Flór utca leburkolásával. Ami persze vaskos hazugság. Szokás szerint. A burkolást az egész utca egységesen ellenzi, emögött az 5-6 ember mögött tényleg ott áll mindenki. A háttérben pedig szorgos munka folyik, jóval több ember részvételével.

A hétvégén megint húztak egy merészet. Ezt az 5-6 embert az összes nagyobb kerületi FB csoportból – azaz azokból a csoportokból, ahol a kerület de facto kommunikál velünk, az itt élőkkel – kitiltották, hozzászólásaikat törölték. Bejegyzéseket eleve soha nem engedtek meg, a hozzászólások pedig jórészt az önkormányzati propaganda cáfolatáról szóltak. Tényekkel. A moderátor persze mindenhol vagy az önkormányzat, vagy névszerint az a rohadék Petrovai.

Azért furcsa, hogyan veszítik el jelentésüket a szavak, ha a politika beteszi a mocskos lábát a kommunikációba. Petrovai a Párbeszéd képviseletében lett alpolgármester. Párbeszéd. Ja. Fejünk feletti kommunikáció, titkolózás, visszaélés a járványhelyzettel, a választói akarat erőből történő telibeszarása, a közvélemény folyamatos manipulálása. Aztán itt van az a képviselő, akihez az utca egyik fele tartozik. LMP-s. Mit is jelent ez a rövidítés? Lehet Más a Politika. Aha. Amikor ugyanolyan aljasul, a választási igéreteikkel ugyanúgy szembemenve, ugyanolyan bolsevik tempóval politizálnak ők is, és az új üdvöske Momentum is, ahogy a Fidesz. Dehogyis lehet más. Ugyanolyan rohadékok vagytok mindannyian.

Sőt.

A Komárom-Esztergom megyei település lakói két hete fellázadtak a tervek ellen, amikről egy lakossági fórumon értesültek. Csak a testületi ülés nyilvános jegyzőkönyveiből tudták meg, hogy a képviselők egyöntetűen a beruházás mellett szavaztak. De miután a tervek kikerültek, a független, de a Fidesz által támogatott polgármester, Pergel István Csaba lemondott.
cikk

Eszem ágában sincs a Fidesznek nyalni, de hasonló bevezetés után ott legalább a polgármester lemondott.

12 Comments

 1. A napokban futott a hír, miszerint a “magyar facebookot” szeretnék kormányzati ellenőrzés alá vonni, mert a választások alatt gondot okozhat, ha túl sok profilt tiltatnak le – azokból, amik pont ilyenre kellenek
  Egyenlőre körberöhögték őket…egyelőre…

  • Olvastam. Szerintem cicaharc. A Facebook majd hülye lenne ilyen precedenst elkövetni. Különösen egy ilyen banánköztársaság kedvéért.

   • Nyilván nem fogják magukat tökönlőni, de van azért példa a keménykedésre, tudnak inspirálódni: https://24.hu/kulfold/2020/07/29/torokorszag-kozossegi-media-twitter-facebook/

    • Ezeket a köröket sohasem értettem. Ha annyira zavarja őket, vállalják be, hogy betiltják az FB-t az országban.
     Ha egy kormány fasiszta, antiszemita, stb propagandát tol, vagy folyamatosan fake newst terjeszt, akkor a Facebook szabályzata alapján ugyanúgy ki fogják tiltani, mint Kovács Pistikét. Hiába mondja azt Pistike, hogy náluk az apja bevezetett egy szabályt, amely alapján őket a Facebook nem tilthatja le.

     • Azért ez nem olyan egyértelmű. Egy magáncég mi alapján dönti el egy kormányzati kommunikációról, hogy az igaz-e vagy sem? Amúgy ez a világon mindenhol probléma, nem csak nálunk, az usában, vagy a törököknél.

     • Ugyanúgy, ahogy Kovács Pistike esetén is. Vagy kiszűri egy algoritmus, vagy feljelentik, vagy nem történik semmi. Szvsz ha akármelyik is egyszerűen csak hazudik, azzal a Facebook nem foglalkozik. Akkor tilt, ha ennél súlyosabb dolog történt: uszítás, szexuális zaklatás, zsidózás, fake news alapú rágalmazás meg ilyesmik.

     • Hát, ha ez így lenne… De nincs így. Öcsém rendszeresen kapja a 30 napokat. Volt, hogy az ürügy egy profilkép volt, amin ő szerepelt, és ez magában gyűlöletbeszéd volt. Volt, hogy ahova járnak kocsmába, azt egymás közt “buzibárnak” hívják, de ezt nyílván a facebookon “búzabárnak” írják, és emiatt kapott 30 napott. Érted, búzabár. Ha erre van algoritmus, akkor megeszem a kalapom. Emellett ugye tudjuk, hogy voltak interjúk kiugrott cenzorokkal, akik mind állították, hogy politikailag motívált a cenzúra. Azaz a konzervatív (usában republikánus) tartalmakkal sokkal szigorúbbak, mint a másik oldal posztjaival.
      Ez meg alkalmas egy-egy választás befolyásolására.
      Az is érdekes, amikor egy-egy konzervatív újságot tiltanak le pont a választási hajrában. Olyan újságokat, amelyikek a magyar törvényeknek megfelelően működnek.

     • Jól megfigyelhető a minta: egyre ügyesebben lövik be, mi az a szint, amire nem ugranak még az emberek, de attól még csavarnak a tökükön.
      Emlékezz vissza az internet adóra. Az emberek kb semmiért nem mennek ma utcára, értékelhető mennyiségben, de akkor minden fotelparaszt is elindult – érthetően.
      Ha holnap bejelentik, hogy betiltják a fb-t, az nyílt, diktatórikus támadás, mindenki ellen – amit még a legegyszerűbb droidjuk is zokonvesz. Nem mellékesen, lehet, hogy még azon is dolgozik, mint fizetett troll. De ha csak behúznak egy csendes rendeletet, amiben az szerepel, hogy saját kezünkbe akarjuk venni a dolgokat, nem engedjük, hogy a gaz imperialisták manipulálják a dolgokat (helyettünk), az igazi saller és koki osztásként eladható sokaknak.
      Szóval amíg nem megy át nyílt diktatúrába – ami felesleges is lenne, ezt tudják jól – finomabb módszerekkel teszik, mindig csak addig, ami még könnyen védhető, vagy visszavonható.
      Csak meg kell nézni, hova jutottunk tíz év alatt mindezzel, el kell ismerni, szép munka. Ha 2010-ben pár hét alatt csinálják, már mindegyik eltűnt volna.

     • Amúgy az megvan, hogy Péterfalvi nem fideszes?

      A fidesz meg max annyiban akarja szabályozni, mint a világ minden országa. Legyen transzparens a működése, és legyen lehetőség fellebezni.
      Diktatúrát meg nem a fidesz akar, elég elolvasni az ellenzéki nédiamunkások vágyait arról, hogy egy esetleges választási siker után hogy fogják felfüggeszteni a jogállamot, milyen vagyonelkobzásokat terveznek bírói ítéletek nélkük, stb…

     • “A fidesz meg max annyiban akarja szabályozni, mint a világ minden országa. Legyen transzparens a működése, és legyen lehetőség fellebezni.” – Nem akarok belemenni, de ha ezt tényleg így gondolod, akkor nem hiszem, hogy meg tudna bármi győzni. A legtöbb ország kormánya nem ezt szeretné, inkább azt, hogy ő mondja meg, mi a transzparens :)

      Azt látom, hogy a mostani “ellenzék” belelépett nálad a lecsóba, nem kétlem, hogy tényleg megtették. Ahogy azt sem, hogy ha “azok” lennének hatalmon, ne próbálnák meg ugyanezt. Elég csak azt megnézni, hogy a nóta nem változott az elmúlt 20-30 évben, csak az énekkar cserélt pozíciót. A különbség csak a mérték volt – és ez nem menti a régieket – ők még nem merték/tudták ezt megcsinálni. Azt teljességgel elhiszem, hogy akarták és ha lehetőségük lett volna, simán meg is teszik.

      Nem akarom egyiknek sem az “oldalát” választani – aki csak a saját hatalmának/vagyonának erősítését műveli, közben a közösből csak kivesz, azt felelősségre kellene vonni. 2010-ben még volt agy ígérgetés, hogy az akkoriak is ülni fognak – a legtöbbnek kellene is – de valahogy nem akarták kidobni a kórus másik felét, hiszen akkor nincs kire mutogatni. Ahogy azt sem hiszem, hogy a mostaniakat nagyon elszámoltatnák.

      A legtöbb állam valóban több kontrollt akar az összes média és információ felett, hiszen annál könnyebb dolguk van – feudalizmus rulez! Csak kevésbé balkáni országokban ez többeknek cseszné a csőrét, mint nem, ezért nehezebben alakítják arra felé a dolgokat. Nehezebben, de attól még változhatnak arrafelé is a dolgok. Az imperialista nyugaton is próbálják egymást elhallgattatni, csak ott a dolog nem ilyen egyszerű. Nem azért, mert az emberek vagy a politikusok jobbak lennének – csak az általános népi immunrendszernek alacsonyabb a küszöbe és olyanok érdekeit is sértenék ezek a dolgok, akinek van beleszólása, ezért birkóznak.

      https://www.libri.hu/konyv/daron_acemoglu.miert-buknak-el-nemzetek.html

 2. Sajnos a pilismaróti ügy sincs még lezárva, a képviselőtestület egy emberként a bányanyitást támogatja. Kell nekik az a szaros 64 millió ft iparüzési adó. Nyilván abból tudnának maguknak adni fizetésemelést.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *