Chrome

Cikk a HVG-ből. Igen, a Tudomány rovatból.

Meglepően jól teljesít a Google új böngészőjének béta-változata a szoftverteszteken, a különféle statisztikákból egyes vélemények már azt merik levonni, hogy a piaci részesedést a Chrome naponta egy százalékkal fogja növelni,

Egy napja van kint a neten. Mindenki, aki kíváncsi volt rá, most töltötte le.
Honnan a rákból gondolja ez az agyhalott újságíró – név persze nincs – hogy ez a tempó naponta ismétlődni fog?? Hogy a cucc ugyanakkora meredekséggel fog hosszú távon is vágtázni, mint amekkorával a kijövetelét fogadták?
De jó, legyen. Akkor már csak azt árulják el, mit fognak csinálni a 101. napon?

ps.
Nem a termékkel van bajom, igazából még meg se néztem. (Bár a magam részéről vastag bőrű cinikus disznó vagyok, aki anno mindenkinek széklábbal verte volna be az orrát, aki azt állította, hogy a böngészőháború nyertesei a felhasználók.) Nem, ez az írás az idióta újságíró és a gusztustalanul benyaló újság ellen szól.

3 Comments

  1. Nem akarok senkit megsérteni, de az átlag bölcsész újságíró pont ennyire ért minden máshoz is. Semennyire…

  2. Túl jóindulatú vagy. Azt feltételezed róla, hogy egyszerűen hülye. Én viszont azt, hogy manipulátor. Csak éppen annak is hülye.

  3. A röhej az, hogy az első három nap tényleg kb. napi egy százalékkal nőtt, a részesedése tegnap még közelebb járt a négyhez mint a háromhoz. Most már 2.5% alatt van.
    Itt van egy megközelítő érték: http://getclicky.com/global-marketshare-statistics
    Technikai újságírásban (is) pedig nagyon ott vagyunk sajnos…

Leave a Reply

Your email address will not be published.