Kafka

Kaptam egy értesítést, hogy hivatalos irat vár rám a postán. Utálom, nem is kicsit. A posta sem esik útba, mindig tömeg van, hosszú tízperceket várakozhatok egy fülledt, meleg helyiségben…
Na, mindegy. Elmentem.
Tömeg, ahogy kell.
Felvettem a levelet. Kispest Polgármesteri Hivatal. Nem bírtam magammal, mint szerelmes lányka, még a postán feltéptem a borítékot.
Aztán csak néztem magam elé.

Tisztelt Címzett!
Tájékoztatom, hogy ügye elbírálása nem tartozik az illetékességembe. Ezért az ügyiratokat a pampam alapján áttettem az illetékességgel rendelkező 18kerbe.
Tisztelettel,
XY
főelőadó

Mivan??

Ennyi a levél. Mondanom sem kell, semmilyen – se értem, se ellenem – folyó ügyről nem tudok. A remek fogalmazásból ez nem is derül ki. Csak annyi, hogy van egy ügyem és azt áttették. Aztán ajánlott levélben értesítettek róla.

Netalán egyszer majd kérni fognak valamit?

[Update]

Nyomoztam. Eszembe jutott, hogy július utolsó napjaiban voltam vállalkozói igazolványt frissíteni (lakcímváltozás, ugye), és ha már ott jártam, átirattam a TEÁOR számokat is. Ezekről kaptam is visszajelzést – szintén ajánlott levélben, posta, tömeg, stb – még valamikor augusztusban. Azt írták, hogy minden oké, átírták az adataimat. (Örültem is neki, hogy ezért kellett elzarándokolnom a postára.)
Nos, előtúrtam azt a papírt, összehasonlítottam az aláírásokat: és tényleg, ugyanaz volt a személy: XY főelőadó. Persze ezzel nem lettem beljebb, hiszen vajon milyen ügyem lehet még azok után, hogy jó két héttel ezelőtt értesítettek arról, hogy minden kért adatot módosítottak?

2 Comments

  1. Legalább te kapsz valamit… örülnöd kellene! :-)

    Július 18 óta várok egy fontos papírt a Földhivataltól, és a mai napig semmi. Pedig 30 nap hivatalosan az elbírálási idő, de úgy látszik a törvényi előírások nem vonatkoznak rájuk. Ha a jövő héten sem küldik, utána mehetek asztalt borogatni…

    Lehet, hogy azóta egy szoftverfrissítésen esett át az X.Y előadód, csak éppen nem volt mákja, és egy béta verziójúval upgradelték, ami jól láthatóan bug-os. :-)

  2. Pár hónappal a beköltözésem után találtam egy értesítést a postaládában az előző lakó nevére, tértivevényes ajánlott, anyám kínja. Mivel az előző lakó a velem közel azonos nevű öcsém felesége (és így is volt címezve a boríték), lementem a postára és bepróbálkoztam azzal, hogy a férje vagyok. Simán odaadták. Az előző lakót a siófoki akármi értesítette, hogy az engedélyeket rendben találták és hozzájárulnak ahhoz, hogy leaszfaltozzák a Mittudoménmilyen utcát. Mindezt 16 nyomtatott oldalon.

    Természetesen semmi közünk nem volt az egészhez. Elképesztő.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading