Elegem van

A reggeli utáni kávé mellett még gyorsan benéztem a számítógépbe: outlook, feeddemon. Aztán zuhany és irány a gálya.

Délután hazajöttem, főztem egy teát és odaültem, ugyanazon helyre, ugyanazon tabletpc mellé. Erre közölte, hogy nem talál semmilyen wifi hálózatot – és semmilyen trükkel sem bírtam rávenni, hogy megtalálja. A PDA persze egyből és vigyorogva rálelt és fel is csatlakozott.
Itt gondolkodtam el azon, hogy kivágom az egészet az ablakon. Egyszerűen ilyen nincs. Két napja megy a régi driverrel, mint az atom, ‘excellent, very good, good’ állapotokat mutat… aztán egyszer kész. Nyilván volt restart, leszedtem a drivert, újra felismertettem… semmi hatása sem volt.

Kortyolgattam a teát, gondolkodtam, hol a francba is lehet az a hub. Aztán egyszercsak, jó 7-8 perc után felugrott egy buborék: megtalálta a hálózatot. Gyorsan begépeltem a 42 betűs jelszót, erre fel is csatlakozott. Közölte, hogy a jel very good, az átviteli sebesség 54 Mbps.

Akkor most ilyenkor mi a büdöskurvaanyja van? Tízből kilencszer nincs hálózat, tizedikre meg abszolút tökéletes, kerítésszaggató erősségű a jel?

Répát akarok dugványozni. Ahhoz legalább nem kell ész.

15 Comments

 1. Puszta kerülőút:

  Vegyél egy USB-s WIFI adaptert… 2000 Ft. Hátha… ;)

 2. Ez lehet, hogy bugyuta kérdés, de véletlenül vezeték nélküli telefon nincs a közelben? Már láttam olyat, hogy amíg valaki beszélt, szétesett a jel.

 3. Ezért nem szeretem a drótnélküli izéket. Nem látod, van-e térerő, mert nem lesz ott piros a levegő, lehet, hogy időnként szar a rádiós része, lehet, hogy simán az asszony arrébb rakta az akváriumot és ettől az interferenciák miatt pont az asztal közepén nincs jel, szóval ha szar, akkor csak a szívás van vele.

  Vagy ahogy boldogult őrmesterem mondta: arrébb kell tenni az antennát, mert pont kikerüli a szinusz.

 4. szepi,

  Akkor már switch.

 5. Caleb,

  Dehogynem. Mindenkinek van legalább egy telefonja, rögtön itt az asztalon van kettő, meg egy PDA is. Tele vagyunk kütyükkel… de egyik sem ‘dolgozott’, amikor a wifi nyomta a hülyeségeit.

 6. F99,

  Ja, ilyenkor tök szar. De nyáron, amikor kiülök a teraszra, békabrekegés mellett cikket írni, akkor meg tök jó.

 7. Nem mobilra, hanem kifejezetten vezeték nélküli vezetékesre gondoltam :).

  A tabletnél valami power saving cucc esetleg?

 8. Olyan is van, igaz az a földszinten, az Access Point mellett.
  Power sawing cucc? Az alap notebook sémát használom, hibernálással nyakonöntve.

 9. Miért nem dobod ki? Jó ideje olvaslak és amennyit te szívtál már a tabletpc-vel, az nem kevés.

 10. Nem próbáltad még a a WLAN kártyát max performance-ra állítani (gondolom, most max saving-en van)?

  (És tudom, hogy csak a tablettel van gond, de én azért egy időre áthelyezném/kihúznám a vezeték nélküli telefont, már csak kíváncsiságból is.)

  Amúgy sajna F99-nél a pont…

 11. Al,

  Egyfelől egy új tabletpc borzasztóan drága (>400e), másfelől ég és föld tabletpc-n rajzolni, mondjuk egy tablettel szemben. Az előbbi esetben ott húzod a vonalat, ahol látszik – a másik esetben jó egy méterre tőle. Nagyon nem mindegy.

 12. Caleb,

  Ez max power jó ötlet, átállítottam.

 13. Én mondok jobbat. Bár egyesek szerint vajákolás.

  (1) 1,3,6,9,11,13 (válts csatornát) ha a közeledben van egy másik wifis, aki ugyanazon a csatornán dolgozik, még gyenge jel mellett is bezavarhat. Ez teljesen HW függő. Tehát az hogy a PDA megy, még nem garancia.
  (2) energiatakarékos izzó?? Nálunk felszereltek ilyeneket a lépcsőházban, mert olcsóbb… onnantól senkinek sem ment a wifi….
  (3) egyéb sugárzó HW?? nem került beszerelésre olyan cucc, ami folyamatosan megy és tápegysége van?
  (4) csere 2200BG -> 4965GN mert lehet az patkolt el :-D nálunk van pár noti amiben cserélni kellett…

 14. Energiatakarékos izzó? Ejha, ilyennel még nem találkoztam, bár tuti, hogy légpuskával javítottam volna, ha rájövök :).

 15. Wifi? Könyvelőnk, aki a nappalijában, a fotelében ülve szeretne levelet olvasni, átlag hetente hív fel, hogy megint nem megy a wifi. Pedig már egy 200mW-os “batyuval” is megpatkoltuk (kb. 15 méterre van a router). És mégsem. Asszem ma is megyek… Ha valaki engem kérdezne, azt mondanám, hogy ez összes wifi, bluetooth és hasonló baromság a születése pillanatában lett elkefélve. Ezek simán ilyen vagy működik, vagy nem dolgok, és még az állatorvosom szokta mondani, hogy “az orvoslás nem egzakt tudomány”.. Hát ehhez képest még az is az..

Leave a Reply

Your email address will not be published.